بیوگرافی گوگوش

بیوگرافی گوگوش:
نام اصلی: فائقه آتشین

 

 

 

لقب: گوگوش
زمینه فعالیت: خوانندگی، سینما
تولد: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۲۹
تهران، ایران
والدین: صابر آتشین، نسرین
محل زندگی: تهران، لس آنجلس
ملیت: ایرانی
پیشه: خواننده، بازیگر
سال‌های فعالیت: ۱۳۳۸–۱۳۵۷
۱۳۷۹-اکنون
همسر(ها): محمود قربانی (۱۳۴۶–۱۳۵۱)
بهروز وثوقی (۱۳۵۴–۱۳۵۵)
همایون مصداقی(۱۳۵۶–۱۳۶۸)
مسعود کیمیایی (۱۳۷۶–۱۳۸۲)
فرزندان: کامبیز

 

بیوگرافی کامل گوگوش:
فائقه آتشین ملقب به گوگوش در ۱۸ بهمن ۱۳۲۹ در خیابان سرچشمه تهران از پدر و مادر آذربایجانی که از مهاجران آذربایجان شوروی سابق بودند متولد شد.

در سن دو سالگی پدر و مادر گوگوش از هم جدا شدند. گوگوش یک برادر تنی کوچکتر داشت که در سن ۲۴ سالگی براثر رماتیسم قلبی درگذشت و سه برادر ناتنی ازپدرش و یک برادر و یک خواهر ناتنی از مادرش که بعد از جدایی با یک مر دکلیمی ازدواج کرده بود دارد. در همسایگی آنها یک خانواده ارمنی زندگی می کردند که او را از کودکی با نام گوگوش صدا می زدند، با اینکه گوگوش اسم مردانه ارمنی است اما این اسم برای همیشه ماندگار شد و بعدها که او کار هنری را شروع کرد همین اسم را روی خودش گذاشت.

 

پدر گوگوش صابرآتشین درکار نمایش بود و در آن سالها در سقاخانه ها برنامه اجرا می کرد در سالهای کودکی، گوگوش همراه پدرش به محل کار او می رفت وتا سه سالگی همکار پدرش در عملیات آکروباتیک روی صحنه بود. در سه سالگی شیرین زبانی و استعداد زیادی از خودش نشان داد که چگونه می تواند کارآوازه خوانان و رقصندگان حرفه ای را تقلید کند وکم کم در برنامه های پدرش نقش اصلی را پیدا کرد و دو برابر پدرش دستمزد می گرفت.

 

گوگوش در سن ۸ سالگی کارخوانندگی را در برنامه های « صبح جمعه رادیو ایران » شروع کرد پس از آن در سنین نوجوانی شروع به اجرای برنامه درکاباره های بزرگ تهران کرد. اولین کاری که به طور مستقل اجرا کرد ترانه« قصه وفا» ساخته« پرویزمقصدی » بود.

 

دراوخر دهه پنجاه همراه باگسترش استفاده از تلویزیون و برنامه های موسیقی و رقص ، فضای جدیدی برای هنرنمایی های گوگوش بوجودآمد و او از این طریق توانست به مشهورترین خواننده آن دوران تبدیل شود. دامنه شهرت گوگوش و محبوبیت او خیلی سریع از مرزهای ایران گذشت و درکشورهای پارسی زبان دیگر مثل افغانستان و تاجیکستان محبوبیت زیادی پیدا کرد.

 

برای خیلی از مردم و علاقمندان در این کشورها گوگوش یکی از برجسته ترین سمبل های هنرایرانی و هنرمندی بودکه راه را برای شناسایی دیگران بازکرد. در دوران پربار اما کوتاه فعالیت های حرفه ای گوگوش درعرصه موسیقی پاپ در ایران او با ترانه سرایان و آهنگسازان متعددی همکاری کرد که اکثرآنها شاید بهترین آثارخود را به زبان گوگوش و با کمک خلاقیت و توانایی های ویژه او توانستند به آهنگ های به یادماندنی تبدیل کنند.« واروژان ، پرویزمقصدی ، جهانبخش پازوکی ، حسن شمائی زاده ، شهریارقنبری و ایرج جنتی عطائی » هریک دوره ای کوتاه یا بلند اما بسیار موفق از همکاری با گوگوش را تجربه کرده اند.

 

گوگوش بعد از انقلاب ازصحنه هنر دور شد و با وجود همه فشارها و شایعات ازایران خارج نشد و حتی یکبار نیزکه برای دیدن فرزندش کامبیز قربانی از ایران خارج شد ولی مجددا به ایران بازگشت تا اینکه در سال ۱۳۷۹ بعد از۲۲ سال سکوت، اولین کنسرت خود را در ترنتوای کانادا به روی صحنه برد و با آلبوم« زرتشت » شعری از« نصرت فرزانه » و آهنگی از خود گوگوش وگیتار« بابک امینی» به عالم هنر بازگشت.

 

اطلاعات کلی گوگوش:
دختر صابر آتشین (بازیگر)
۱۳۵۱ تا ۱۳۵۴ – همسر سابق محمود قربانی (صاحب هتل کاباره میامی و پدر کامبیز)
۱۳۵۴ تا ۱۳۵۵ – همسر سابق بهروز وثوقی (بازیگر)
۱۳۵۶ تا ۱۳۶۸ – همسر سابق همایون مصداقی (بیزنس بیمه)
۱۳۷۶ تا ۱۳۸۲ – همسر سابق مسعود کیمیایی (کارگردان)

۱۳۳۴ – آغاز فعالیت هنری با عملیات آکروباسی
۱۳۳۸ – ادامه فعالیت هنری با خوانندگی
۱۳۳۹ – شروع فعالیت در سینما با بازی در فیلم بیم و امید
۱۳۷۹ – شروع مجدد خوانندگی پس از وقفه‌ای طولانی در (کانادا)

ترانه شناسی گوگوش:
نوشتار اصلی: ترانه‌شناسی گوگوش
پوستر فیلم بی‌تا با تصویری از گوگوش

آلبوم‌های قبل انقلاب گوگوش:
مسبب (همراه با داریوش)
نیمهٔ گمشدهٔ من
فصل تازه
همسفر
جاده
مرداب
کویر
کوه
اگه بمونی، اگه نمونی
پل
ستاره آی ستاره
من و گنجشکای خونه
لحظهٔ بیداری
در امتداد شب
دو ماهی
دو پنجره
شناسنامه ۱
شناسنامه ۲

آهنگ های بعد از انقلاب گوگوش:
زرتشت
۱۳۸۵ – مانیفست
۱۳۸۷ – شب سپید
۱۳۸۹ – حجم سبز (همکاری با اردلان سرفراز و فرید زولاند)
۱۳۹۱ – اعجاز
تک آهنگ نوستالژی (اجرای مشترک با ابی)
۱۳۹۴ – عکس خصوصی