انواع شیرینی از دیرباز در ایران و سایر کشورهای جهان طبخ می شده و بخشی از پذیرایی در جشن ها و مناسبتها بوده است. تعدادی از این شیرینی ها را به راحتی می توان در منزل تهیه کرد که عبارتند از پتی فور، شیرینی لوتکا، شیرینی اشکی، شیرینی کره ای، شیرینی اتریشی ، شیرینی سوئدی و … که در این مطلب طرز تهیه شیرینی سوئدی آورده شده است.
شیرینی سوئدی یک شیرینی خشک خوشمزه است که با حداقل مواد و در کمترین زمان ممکن آماده می شود و یک شیرینی ایده آل برای عصرانه و دورهمی های خودمانی شماست.
شیرینی سوئدی گردویی
مواد لازم شیرینی سوئدی گردویی
گردو | به میزان لازم |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
آرد | ۲۱۰ گرم |
پودر قند | ۱۰۰ گرم |
روغن نباتی یا کره | ۱۳۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
طرز تهیه شیرینی سوئدی گردویی
کره را کناری بگذارید تا به دمای اتاق برسد سپس با پودر قند و وانیل کاملا مخلوط نمایید.
تخم مرغ ها را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا سفید و کشدار شود.
آرد را الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید تا جایی که خمیر نرمی بدستآید.
فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
خمیر را کف دست گرد کنید یا قالب بزید و در سینی فر بچینید و به مدت 13 – 15 دقیقه در فر ثرار دید تا بپزد و سپس کناری بگذارید تا خنک شود.
سفیده تخم مرغ باقی مانده را هم بزنید تا یکدست شود و سپس روی شیرینی بکشید و شیرینی را در گردو خرد شده بچرخانید و دوباره در فر قرار دید تا سفیده ها خشک شود.
شیرینی سوئدی مغزدار
مواد لازم شیرینی سوئدی مغزدار
کره یا روغن جامد | ۱ فنجان |
آرد الک شده | ۲ فنجان |
پودر هل | ۱/۴ قاشق چایخوری |
پودر قند | ۱/۲ فنجان |
جوش شیرین | ۱/۴ قاشق چایخوری |
کنجد سفید | به مقدار کافی |
مربا یا مغز دلخواه | به مقدار کافی |
طرز تهیه شیرینی سوئدی مغزدار
طرز تهیه شیرینی سوئدی مغزدار
پودر قند را با کره ای که به دمای محیط رسیده و نرم شده هم بزنید تا سفید شود.
ارد را الک کرده با پودر هل و جوش شیرین مخلوط کنید و سپس به کره اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود.
یک تکه کوچک از خمیر برداشته و کف دست باز کنید و در صورت تمایل مغز دلخواه یا یک تکه مربای بدون شربت وسط خمیر بگذارید و سپس از خمیر گلوله های کوچک با قطر 1.5 سانتی درست کنید و یک سمت گلوله ها را در کنجد سفید بزنید و داخل سینی فر قرار دهید و با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 10 – 15 دقیقه بپزید.