مواد لازم
برای ۴ نفر
سیب زمینی | ۵ عدد متوسط |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
سیر | ۲ حبه |
زنجبیل | ۱ تکه کوچک |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
فلفل تند | ۱ عدد |
گشنیز | ۱ پیمانه |
آب لیمو ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
فلفل قرمز و پودر پیاز | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه خمیر سمبوسه هندی
مواد لازم خمیر سمبوسه هندی
آرد | ۴ پیمانه |
روغن مایع | ½ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
پودر زیره | ۱ قاشق چایخوری |
سیاه دانه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | کمی |
طرز تهیه سمبوسه هندی با گوشت
طرز تهیه سمبوسه هندی با گوشت و سیب زمینی
برای تهیه خمیر سمبوسه هندی آرد را 2 بار الک کنید و پودر زیره ، نمک و سیاه دانه را به آن اضافه کنید.
روغن زیتون را اضافه کرده هم بزنید.
آب را اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر یکدست شود و سپس به مدت 5 دقیقه آن را ورز دهید تا کاملا لطیف و یکدست شود.
خمیر را گرد کرده در کاسه ای که از قبل چرب کرده اید قرار داده ریش را سلفون بکشید و نیم ساعت در جایی گرم قرار دهید تا استراحت کند.
برای تهیه مواد میانی سمبوسه ، پیاز را ریز خرد کرده با کمی روغن در تابه تفت دهید تا سبک شود .
سیر و زنجبیل رنده شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا عطرشان بلند شود.
فلفل تند را نگینی ریز خرد کنید و به همراه گوشت چرخ کرده اضافه نموده تفت دهید.
نمک ، فلفل قرمز و سیاه ، پودر پیاز و زردچوبه را اضافه کنید.
زمانی که گوشت تفت خورد و رنگش تغییر کرد نصف استکان آب جوش به تابه اضافه کنید و در تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد کاملا بپزند و آبش کشیده شود.
سیب زمینی را جداگانه با 2 پیمانه آب و کمی نمک روی حرارت زیاد بپزید و کناری بگذارید سرد شود سپس پوستشان را بگیرید و کاملا له کنید.
پوره سیب زمینی به همراه آب لیمو ترش را به تابه اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شود و تفت دهید.
گشنیز خرد شده را اضافه کنید و تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کاملا خنک شود.
به اندازه نارنگی از خمیر بردارید و با وردنه به صورت دایره ای به قطر نیم سانتی متر روی میزکار باز کنید.
مقداری از مخلوط سیب زمینی و گوشت چرخ کرده را وسط خمیر قرار داده و خمیر را مانند سمبوسه به شکل مثلثی جمع کنید.
بعد از اتمام پیچیدن سمبوسه ها ، تابه ای گود را روی حرارت گذاشته و قدری روغن بریزید که سمبوسه ها در آن شناور شوند و سپس سمبوسه ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلاسس شود و سپس روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافه اش کشیده شود.
سمبوسه هندی را میتوانید همراه با سس گوجه تند یا سس فلفل تند و یا سس کچاپ میل نمایید.