لیزر موهای زائد

تمامی نکات درباره لیزر موهای زائد

سوالات بسیاری در رابطه با رفع موهای زائد با روش لیزر درمانی در ذهن افرادی که قصد لیزر موهای زائد بدن و صورت را دارند وجود دارد که در این بخش به مهمترین آنها پاسخ خواهیم داد.

لیزر موهای زائد

این روزها لیزر موهای زائد به یکی از پرطرفدارترین روش های رفع موهای ناخواسته بدن تبدیل شده است. این در حالی است که انجمن متخصصان پوست آمریکا اعلام کرده تمام موهای ناخواسته در اثر لیزر از بین نمی روند زیرا برخی از آنها نسبت به درمان با لیزر مقاوم هستند و برخی دیگر هم قدرت رشد مجدد پس از لیزر را دارند.

doctorone.ir

لیزر موهای زائد

لیزر برداشتن مو یا لیزر رفع موهای زاید دستگاهی است که فرآیند از بین بردن مو های ناخواسته یا موهای زائد را با استفاده از قرار گرفتن در معرض پالس لیزر نور انجام می دهد و منجر به از بین بردن فولیکول مو و عدم رشد مجدد مو می شود. این دستگاه ها از اواسط دهه ۹۰ میلادی به صورت تجاری دردسترس قرار گرفته اند.

 

از نخستین مقاله های منتشر شده در مورد لیزر رفع موهای زائد به وسیله گروهی در بیمارستان عمومی ماساچوست در سال ۱۹۹۸ نوشته شده است. لیزر بر داشتن موهای زائد بطور گسترده ای در کلینیک ها و حتی در منزل به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. بررسی بسياري از متدهای استفاده از لیزر برای برداشتن مو، شیوه های ایمنی و تأثیرات آنها منتشر شده است.

 

لیزر موهای زائد به یکی از پرطرفدارترین شیوه های رفع موهای ناخواسته بدن تبدیل شده است که در سال های گذشته تقاضا براى لیزر موهای زائد افزایش زيادي داشته است. که سبب نجات یافتن از سالن های اپیلاسیون، تیغ، مومک، موبر و دستگاه اپیلیدی همینطور جوشها و موهای زیر پوستی می شود.

 

ولی لیزر موهای زائد مثل هر تكنولوژى جدیدی كه ممكن است مورد سواستفاده قرارگیرد بسیارى ازكسانی كه بدون مطالعه قبلى و صرفاً براساس تبلیغات یا قیمت ارزانتر، اقدام به انجام لیزر موهای زائد كردند را مأیوس كرده است.

 

لیزر موهای زائد,همه چیز درباره لیزر موهای زائد ,عوارض لیزر موهای زائ

عملکرد لیزر موهای زائد چگونه است؟

نور لیزر هر چیزی که تیره رنگ باشد را حرارت داده و می سوزاند. با حرارت دادن و سوزاندن موی تیره رنگ داخل فولیکول مو، خود فولیکول هم اسیب می بیند و از بین می رود. هرکدام از موهای بدن ما دارای یک چرخه ی رشد و استراحت هستند. در یک زمان معلوم اکثر موهای بدن ما در فاز استراحت هستند و تعداد کمی از آنها در فاز رشد هستند.

 

چنانچه موقع لیزر موهای زائد، فولیکول مو در فاز استراحت باشد، اشعه لیزر بر آن اثری ندارد. به همین علت است که برای از بین بردن تمامی موها به چندین جلسه درمان با لیزر، با فاصله های زمانی معلوم احتیاج است. با هر جلسه رفع موهای زائد تعدادی از فولیکول های فعال مو سوخته میشوند و سرانجام بعد از مدتی تمامی موها از بین می روند.

 

انجام لیزر موهای زائد

لیزر در مطب و اتاق لیزر انجام می شود، كسانى كه به درد حساس هستند یا قصد لیزر نواحى حساس پوست را دارند، مى توانند یك ساعت پیش از انجام لیزر موهای زائد، ازكرم بی حس کننده زایلا- پى( xyla- p) استفاده كنند البته مشکل درد در مدل جدید لیزر Gentlelase بطور کامل برطرف شده و بدون احتیاج به بی حسی، حتی در مناطق حساس، انجام می شود.

 

پوست محل لیزر باید بطور كامل تمیز شود( هر نوع كرم، ازجمله كرم بی حسى، ضدآفتاب، كرم پودر، عطر و هر نوع لوازم آرایشى مى تواند، سبب سوختگى پوست شود) عینك هاى محافظ براى پوشاندن چشم استفاده شده و در تمام مدت انجام لیزر، چشمها بسته باشد. لیزر باید به وسیله پزشك یا اپراتور دوره دیده و کارآزموده انجام شود. علائمى كه نشانگر انجام صحیح لیزر موهای زائد است عبارتند از:

 

١- ورم مختصر پوست اطراف موهاى زائد كه به آن ادم پرى فولیكولار( perifollicular edema) مى گویند، این ورم كه به اندازه یك عدس كوچك است، نشان انتقال موفق انرژى لیزر به عمق پوست و جایى كه ریشه مو قرارگرفته است، مى باشد.

 

٢- خاكستر شدن بخشى از ساقه مو كه بیرون از پوست قرار گرفته است.

 

٣- بوى خاص موى سوخته یا كز داده شده

 

موهاى لیزر شده، کم کم ظرف روزهاى بعد و حداكثر تا دو هفته بعد، خود بخود مى افتد. فاصله بین جلسات لیزر ٨- ٦ هفته است ولى بسته به صلاح دید پزشك ممكن است تغيير كند.

 

لیزر موهای زائد,همه چیز درباره لیزر موهای زائد ,عوارض لیزر موهای زائ

 

فواید لیزر درمانی در قیاس با دیگر شیوه های حذف موهای زائد

شیوه های زيادي برای از بین بردن موهای زائد بدن وجود دارد این روش ها عبارتند از اصلاح کردن ، موم انداختن، استفاده از مواد شیمیایی و بند انداختن و…

 

لیزر کردن موهای زائد شیوه بهتری در مقایسه با سایر روش های حذف مو است زیرا در آن موهای زائد بسیار دیرتر رشد می کنند و کاهش می یابند، همینطور استفاده از این شیوه بسیار سریع و مؤثر است در حالیکه روشی مثل الکترولیز به درمان قسمت خاصی از موها می پردازد و استفاده از آن برای قسمت های بزرگ بدن وجود ندارد.

 

امادگی های پیش از لیزر موهای زائد

این افراد نباید حدود 1 ماه پیش از لیزر، موهای خود را با شیوه هایی مثل اپیلاسیون یا موم انداختن از ریشه بکنند. 2 ماه پیش از لیزر هم نباید سولاریوم کنند یا حمام افتاب بگیرند.

 

بهتر است روز پیش از لیزر، موهای خود را اصلاح کنند و آن قسمت از پوستشان که قرار است لیزر شود، بدون هرگونه مواد آرایشی( حتی ضدآفتاب) باشد. پس از لیزر هم میتوان از انواع پمادها یا کرم های ضدالتهابی و ترمیمی برای پيش‌گيري از سوزش، خارش، قرمزی و التهاب احتمالی تا 2 روز پس از لیزر کمک گرفت.

 

لیزر موهای زائد,همه چیز درباره لیزر موهای زائد ,عوارض لیزر موهای زائ

مراقبت های پس از لیزر

کمپرس یخ

یکی از روش های مراقبت پس از لیزر، حتماً بلافاصله بعد از درمان، از کرم یا یخ یا هر چیزی که منطقه لیزر شده را سرد و بی حس می کند، استفاده کنید تا ناراحتی آنرا به حداقل برسانید. پزشک قطعاً این کار را به شما یادآوری خواهد کرد.

 

در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید

گفتیم که لیزر بطور انتخابی اسیب هایی جزئی به فولیکول و پیاز مو وارد می کند. این اسیب انتخابی به علت بیشتر بودن تراکم ملانین ها در پیاز مو است. ملانین رنگدانه ی طبیعی پوست و موی ما است؛ پس علاوه بر مو، در لایه های پوستی ما هم وجود دارد. تراکم ملانین در پیاز و ساقه ی مو بسیار بیشتر از پوست ما است.

 

به علاوه پرتوهای لیزر در دوره های کوتاهی به سطح پوست تابیده می شوند. به همین خاطر، پرتوی لیزر پیش از اینکه لایه های پوست را گرم کند، به فولیکول ها اسیب زده و تابش قطع می شود.

 

دستگاه های لیزر به شکلی بهینه شده اند که از گرم شدن و آسیب دیدن رنگدانه های پوستی جلوگیری کنند. با این حال امکان دارد اثر کمی بر روی بافت پوستی بگذارند. به همین علت پس از لیزر موهای زائد نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید.