گون گیاهی است که قرنهاست در طب سنتی ایرانی و چینی مورد استفاده قرار میگیرد چرا که این گیاه دارای فواید و خواص بسیاری از جمله خواص ضد التهابی و خواص تقویت کننده سیستم ایمنی میباشد که این موارد از خواص عسل گون هم هستند.
اعتقاد بر این است که گیاه گون مورد باعث افزایش طول عمر میشود و برای درمان خیلی از بیماریها مانند خستگی، سرماخوردگی و آلرژی استفاده میشود و برای بیماران دیابتی و قلبی هم مفید است. در ادامه با گیاه گون و خواص عسل گون بیشتر آشنا میشوید؟
ویژگی های عسل گون
عسل گون کاملا زرد رنگ بوده و ظاهر آن شبیه عسل های معمولی است که می توان با خیال راحت آن را در برنامه غذایی خود جای داد. البته همان گونه که گفته شد عسل گون انواع مختلفی دارد و در نتیجه ویژگی های فیزیکی و ظاهری آن نیز با یکدیگر تفاوت دارند، مثلا برخی گونه های گون عسل قرمز رنگ و کهربایی دارند، اما معمولا این عسل به رنگ زرد مشاهده می شود.
معروف ترین گونه های گون:
- گونه سفید
- گونه قشلاقی
- گونه گزی
خواص عسل گون
عسل گون یکی از عسلهای مغذی موجود در ایران است که از آن به عنوان مادهای دارویی و درمانی نیز استفاده میشود. خرید عسل گون با کیفیت به شما کمک میکند تا از بدن خود در برابر عوامل مختلف بیماریزا محافظت کنید.
ضد التهاب و آلرژی
عسل گون به دلیل محتوای خود به عنوان مادهای خوراکی دارای خواص ضد التهابی شناخته میشود. علاوه بر آن این عسل دارای خواص ضد آلرژی و حساسیت نیز هست. از این رو میتوانید با خیالی آسوده نسبت به خرید عسل گون اقدام کنید.
محل رویش گیاه گون کجاست؟
گیاه گون در دسته گیاهان خشکی پسند قرار دارد که به اندکی آب و رطوبت نیاز دارند و از نظر پراکندگی میتوان گفت که در زاگرس و سلسله جبال مرکزی تنوع زیادی از گون وجود دارد که البته در مناطق دیگری از کشور هم این گیاه دیده میشود ولی گیاه غالب آن منطقه نیست، به طور مثال در جنگلهای هیرکانی هم گیاه گون دیده میشود اما تنها ۶درصد از کل پوشش گیاهی گون در آن منطقه است.
در استانهای تهران, آذربایجان غربی, اصفهان, کردستان، خراسان رضوی و لرستان گیاه گون به شکل تقریبا زیادی وجود دارد و لذا عسل گون در این مناطق بیشتر یافت میشود، هرچند که زنبورداران کمی تنها از شهد گیاهان استفاده میکنند.
عسل گون و گیاه گون سرشار از خواص هستند، اما توصیه ما این است که اگر بیماری زمینهای دارید، به جهت احتیاط حتما عسل گون یا هر نوع ماده گیاهی دیگری را زیر نظر پزشک مصرف کنید. چرا که ما از اختلال داروهای گیاهی و شیمیایی هیچ اطلاعی نداریم.
مطالعات اولیه زیادی بر روی گون وجود دارد که نشان می دهد این گیاه ممکن است مزایای بالقوه دیگری نیز داشته باشد، از جمله:
- بهبود علائم خستگی مزمن: برخی شواهد نشان میدهند که گون ممکن است در ترکیب با سایر مکملهای گیاهی به بهبود خستگی در افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن کمک کند.(منبع)
- اثرات ضد سرطانی: در مطالعات لوله آزمایش، گون باعث افزایش آپوپتوز یا مرگ برنامه ریزی شده سلولی در انواع مختلف سلول های سرطانی شده است.
- بود علائم آلرژی فصلی: اگرچه مطالعات محدود است، یک مطالعه بالینی نشان داد که مصرف ۱۶۰ میلی گرم گون دو بار در روز ممکن است عطسه و آبریزش بینی را در افراد مبتلا به آلرژی فصلی کاهش دهد.
عسل گون چه مشخصاتی دارد؟
رنگ عسل گون: رنگ این نوع عسل و البته هر عسل دیگری کاملا به منطقه برداشت آن بستگی دارد و نمیتوان گفت که اگر عسلی رنگش آنطور که انتظار نمیرود باشد، حتما تقلبی است، اما به طور معمول رنگ عسل گون از زرد روشن تا قهوهای روشن متغیر است.
طعم و بوی عسل گون: عسل گون به دلیل گیاه گون، از نظر طعم و بو حالت ملایمی دارد، یعنی نه خیلی شیرین است و نه خیلی کم شیرین، از نظر بو هم بوی آن خیلی شیرین مانند عسل کنار یا آویشن و چند گیاه نیست.
زمان برداشت عسل گون: عسل گون در زمانهای مختلفی از سال برداشت میشود چرا که زمان به گل نشستن گیاه گون در مناطق مختف کشور متفاوت است، اما به طور معمول از اوایل تیرماه تا اواسط شهریورماه، زمان برداشت این نوع عسل است.