تخم مرغ رنگی برای عید
هر چه به عید نزدیک تر می شویم شوق مان برای درست کردن تخم مرغ زرنگی سفره هفت سین هم بیشتر می شود و تصمیم می گیریم امسال زیباترین و بهترین تخم مرغ های رنگی را درست کنیم اما بعضی از ما روش این کار را بلد نیستیم. پس با این مطلب همراه شوید تا ترفندها و فوت و فن این کار را یاد بگیرید.
تخم مرغ رنگی عید با مواد طبیعی
یکی از روشهای رنگ کردن تخممرغ، استفاده از رنگهای طبیعی است:
به عنوان مثال میتوانید از چغندر(2 پیمانه)
برای رنگ سرخابی، زردچوبه (3 قاشقغذاخوری)
برای رنگ زرد، برگ اسفناج (2 پیمانه)
برای رنگ سبز، کلم قرمز(2 پیمانه)
برای رنگ آبی، قهوه (4 قاشق غذاخوری)
برای رنگ شکلاتی ، پوست پیاز(با پیچیدن پوسته پیاز به دور تخممرغ)
برای رنگ نارنجی یا ارغوانی، چای (12 عدد چای کیسهای)
برای رنگ قهوهای روبه قرمز، استفاده کنید.
روش رنگ آمیزی
مواد فوق را بهعلاوه یک قاشق غذاخوری سرکه همرا با مقدار آب کافی در ظرفی ریخته، به مدت 15 دقیقه آنها را جوشانده سپس تخممرغها را که در دمای اتاق قرار داشته، درون مخلوط فوق بریزید و 15 دقیقه دیگر نیزآن ها را بجوشانید.
در این مرحله مطمئن شوید آب تا 2 سانتیمتر روی تخممرغها قرار گرفته باشد.
اگر مایل هستید از رنگ تیرهتری استفاده کنید تخممرغها را، مدت بیشتری در آب رنگی بجوشانید.
برای براق کردن سطح تخممرغها ، روی آنها، روغن مایع بمالید.
تزیین تخم مرغ عید با طرح برگ یا گل
ابتدا گلها و برگهایی که دوست دارید طرح آنها را روی تخممرغهایتان داشته باشید را جمع آوری کنید.
حالا با توجه به نوع رنگی که مد نظر دارید، طبق دستور زیر عمل کنید:
– یک کلم بنفش برای تن و رنگ آبی
– پوست پیاز قرمز برای رنگ قهوهای زنگ خورده
– کرن بری یا زغال اخته برای قهوهای مات
* اندازه ظرف شما بستگی به مقدار رنگی که میخواهید آماده کنید دارد. مسلماً اگر همه گل کلم را استفاده کنید، ظرف بزرگتری نیاز دارید. ابتدا داخل قابلمه تا جایی که تخم مرغ به طور کامل در آن غوطهور شود آب بریزید. حالا کلم خرد شده، پیاز و زغال اخته را در سه قابلمه جدا بریزید و بگذارید برای 30 دقیقه بجوشد، درپوش قابلمه را بگذارید تا آب کمتر بخار شود، سعی کنید مقدار کافی از مواد را داخل آب بریزید تا خوشرنگتر شود.
* بگذارید تا آب به آرامی سرد شود، آن را در یک کاسه ریخته و از صافی رد کنید. قابلمه را شسته و آب رنگی را دوباره داخل آن بریزید و بگذارید تا روی حرارت ملایم گرم بماند.
* شما به مقداری تور (مثل جوراب پارازین) و یا هر توری که نازک باشد نیاز دارید، میتوانید از جورابهای کهنه استفاده کنید.
* تخم مرغ را داخل جوراب قرار داده و گل یا برگ را به همان حالت مورد نظرتان در تور قرار دهید و انتهای تور را محکم ببندید. مطمئن شوید که گل در جای خود ثابت شده باشد.
* وقتی تخم مرغها آماده شد، آنها را داخل قابلمه قرار داده و به آن سرکه اضافه کنید. برای قابلمه بزرگتر که در عکس میبینید، ما از 4 قاشق سرکه و در قابلمه کوچکتر از 3 قاشق استفاده کردیم.
* تخم مرغها را به آرامی داخل قابلمه قرار دهید و برای 30 دقیقه بجوشانید. حرارت را خاموش کرده و در ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت 3-2 ساعت بماند و یا تا زمانی که رنگ مورد نظر شما ایجاد شود. تخم مرغها را از ظرف خارج کرده و اجازه دهید تا به آرامی خنک شود.
حالا به آرامی و با دقت، گره تور را باز کرده و گلها و برگها را از تخم مرغ جدا کنید. دقت کنید که هیچ چیز اضافهای روی آنها باقی نماند. با کمی روغن، تخم مرغها را چرب کنید تا براق شوند، روغن اضافی را با دستمال کاغذی بگیرید. با همین روش، تخم مرغهای زیبای شما برای سفره هفت سین آماده هستند.
روش های دیگر رنگ کردن تخم مرغ
از دیگر از روشهای تزئین و رنگ کردن تخممرغ ، استفاده از رنگهای غیر طبیعی مانند: گواش، ماژیک، آبرنگ، و نیز استفاده از برچسب، روبان یا کاغذهای رنگی و… است.