طرز تهیه شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر قزوین می باشد که همانطور که از نامش مشخص است ماده اصلی تشکیل دهنده آن آرد نخودچی می باشد. این شیرینی خوشمزه بیشتر برای عید نوروز تهیه می شود. اگر دوست دارید شیرینی نخودچی خوبی داشته باشید می توانید آرد نخودچی را خودتان در منزل تهیه کنید.

با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر شیرینی نخودچی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری شیرینی نخودچی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی http://siteironi.ir/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%b4%db%8c%d8%b1%db%8c%d9%86%db%8c-%d9%86%d8%ae%d9%88%d8%af%da%86%db%8c/
طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی

مواد لازم برای 4 نفر:

  • پودر قند ۱۰۰ گرم
  • روغن جامد ۱۰۰ گرم
  • آرد نخودچی ۲۰۰ گرم
  • وانیل ¼ قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده به اندازه کافی (دلخواه)
  • هل سبز نصف قاشق مرباخوری

طرز تهیه

مرحله اول: مخلوط کردن روغن و پودر قند

برای تهیه شیرینی نخودچی خانگی ابتدا پودر قند را الک می کنیم و در ظرفی می ریزیم و روغن جامد را به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و ورز می دهیم تا ظاهرش شبیه به خامه شود و بعد آرد نخودچی را کم کم اضافه می کنیم.

مرحله دوم: استراحت خمیر نخودی

در ادامه مواد را ورز می دهیم تا مواد منسجم شوند و خمیر از شکننده بودن در بیاید. همین طور که در حال ورز دادن خمیر هستیم هل را به همراه وانیل و زعفران به آن اضافه می کنیم. خمیر که خوب ورز داده شد داخل یک پلاستیک قرار می دهیم و بین ۶ تا ۲۴ ساعت در یخچال می گذاریم تا خوب استراحت کند.

مرحله سوم: کاتر زدن شیرینی نخودچی خانگی و بازاری

سپس فر را روشن می کنیم تا گرم شود و خمیر را روی تخته آشپزخانه و یا یک سطح صاف قرار می دهیم و با وردنه روی خمیر می کشیم تا صاف و یکدست شود. قالب هایی که می خواهیم با آن ها شیرینی را قالب بزنیم را روی خمیر امتحان می کنیم

به دلیل آنکه ضخامت خمیر باید به اندازه قالب ها باشد و اگر مشاهده کردیم که ضخامت خمیر بیشتر است با وردنه مجددا روی خمیر می کشیم تا بازتر شود و به ضخامت مورد نظرمان برسد.تمام خمیر را قالب می زنیم و سینی فر را بیرون می آوریم.

مرحله چهارم: پخت شیرینی نخودچی بازاری

سپس کف آن کاغذ روغنی قرار می دهیم و شیرینی های قالب زده را در سینی می چینیم و (اگر تمایل داشتید برای زیبایی بیشتر شیرینی ها روی آن ها کمی خلال پسته بگذارید) در قسمت وسط فر قرار می دهیم و روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد فر را می گذاریم.

تا به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه شیرینی های شما پخته شوند. البته باید دقت کنید که این زمان قطعی نیست و باید مداوم به شیرینی ها سر بزنید تا نسوزند. در آخر زمانیکه شیرینی نخودچی ها آماده شدند سینی را از فر بیرون می آوریم

و صبر می کنیم تا کاملا سرد شوند ، زیرا زمانی که شیرینی ها داغ هستند بسیار شکننده و ترد هستند و با کوچکترین لمسی خرد می شوند و در نتیجه ظاهرشان خراب می شود. پس از سرد شدن شیرینی ها آنها را در ظرف مورد نظر بچینید و نوش جان کنید.