یاد گیری زبان را از کجا شروع کنم؟

شروع یاد گیری زبان

اگر تصمیم گرفته اید زبان انگلیسی را شروع کنید، اولین قدم را برای دستیابی به مهارت زبان انگلیسی را برداشته اید. درست است که تصمیم اولیه، که بسیار مهم است را گرفته اید اما موفقیت شما به بسیاری از عوامل دیگر بستگی خواهد داشت.

احتمالاً در ابتدای راه احساس سردرگمی می کنید و پاسخ سوال “از کجا یادگیری زبان انگلیسی را شروع کنیم؟” را نمی دانید. همه ما هنگام تصمیم می گیریم یک چالش جدید را شروع کنیم، همین احساس را داریم. اما نگران نباشید حتما موفق خواهید شد.

قبل از تصمیم گیری باید از نیازهای خود مطلع باشید. به عنوان مثال، در مورد اینکه دوست دارید چگونه زبان انگلیسی را یاد بگیرید، هدفتان از یادگیری چیست، چقدر می خواهید برای یادگیری زبان وقت بگذارید، میزان بودجه درنظر گرفته شده چقدر است، چه فرمتی را برای یادگیری ترجیح می دهید، بسیار تعیین کننده است.

هنگامی که نیازها و اهداف خود را تعیین کردید، آماده ارزیابی گزینه ها خواهید بود. دراین صورت شما آماده انتخاب بهترین دوره و روش برای شروع یادگیری زبان انگلیسی برای مبتدیان خواهید بود.

تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا به پاسخ از کجا یادگیری زبان انگلیسی را شروع کنیم ؟ پی ببرید.

نکاتی برای شروع یادگیری انگلیسی

خوب، اولین مراحل دشوارترین مراحل است. نباید هدف خود را گم کنید و تمرکز خود را از دست دهید. اگر هدف شما یادگیری زبان انگلیسی است، این نکات به موفقیت شما کمک می کند. آنها را دنبال کنید و در مدت زمان کوتاهی به نتایج خوبی خواهید رسید.

  • لیستی از نیازمندی های خود تهیه کنید.

با این کار می توانید بهترین دوره و مطالب را برای یادگیری زبان انگلیسی انتخاب کنید.

  • اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود را مشخص کنید.

به یاد داشته باشید که اهداف باید ارزیابی شوند و باید تاریخی را برای اتمام آن ها در نظر بگیرند که می خواهید تا آن زمان به آن ها برسید. با این کار می توانید پیشرفت خود را بسنجید.

به عنوان مثال، شاید شما می خواهید به یک کشور انگلیسی زبان سفر کنید. بنابراین هدف شما یادگیری “انگلیسی روزمره” است یا شاید شما از قبلاً عبارات مفید بسیاری را بدانید، اما می خواهید مهارت گوش دادن و تلفظ خود را ارتقا دهید. اهدافتان چیست، آنها را یادداشت کنید.

یادگیری زبان انگلیسی در سطح مقدماتی

  • دستور کار برای خود را تنظیم کنید.

برای رسیدن به اهداف خود چه مدت زمان نیاز به مطالعه دارید؟ این پاسخ برای هر زبان آموز متفاوت است. مهم این است که واقع بین باشید. اگر 60 ساعت در هفته کار می کنید ، نمی توانید 40 ساعت در هفته را صرف مطالعه انگلیسی کنید. آهسته شروع کنید، اما به طور منظم مطالعه کنید. از منابعی استفاده کنید که چالش برانگیز است، اما خیلی هم سخت نیست. بدانید چه چیزی برای شما مفید است. بعد از چند هفته مطالعه، برنامه مطالعه خود را بر این اساس تنظیم کنید. آیا شب بهتر می خوانید، یا در اتوبوس زمانی که به محل کار خود می روید؟ آیا دوست دارید به تنهایی در یک مکان ساکت، یا با دوستان و با روشن کردن موسیقی مطالعه کنید؟

از کجا برای خواندن زبان انگلیسی شروع کنیم ؟

اگر با جستجوی سؤال “برای یادگیری زبان انگلیسی از کجا شروع کنیم” یا “چگونه زبان انگلیسی بخوانیم” به این صفحه واردشده‌ای احتمالاً می‌خواهی زبان انگلیسی را یاد بگیری اما هنوز شروع به خواندن آن نکرده‌ای. بگذار ابتدا سؤالی را از شما بپرسم:

اگر واقعاً می‌خواستی که زبان انگلیسی را یاد بگیری، الآن بایستی چه‌کاری انجام بدهی که این اتفاق رخ دهد؟

مشکلی که همه‌ی ما با یادگیری زبان انگلیسی و در کل دیگر اهدافمان در زندگی داریم، این است که زمان بسیار زیادی را صرف فکر کردن و حرف زدن در رابطه با آرزوهایمان می‌کنیم. ولی زمان بسیار کمتری را صرف کارهایی می‌کنیم که می‌تواند در حقیقت ما را به اهدافمان برساند.

برای یادگیری زبان انگلیسی از کجا شروع کنم؟

این مشکل بسیار رایج است و تقریباً همه‌ی ما چندین بار در زندگی آن را تجربه کرده‌ایم. ما اهداف مهم زیادی را در طول زندگی می‌خواستیم دنبال نماییم اما هیچ کاری، تأکید می‌کنم هیچ کاری، برای رسیدن به آن‌ها نکردیم. می‌خواهیم که تناسب‌اندام بهتری داشته باشیم، یا غذاهای سالم‌تری بخوریم، یا …. اما دریغ از یک‌قدم عمل. برای زبان انگلیسی نیز همین‌طور است. همه‌ی ما دوست داریم که زبان انگلیسی را یاد بگیریم. بنابراین شروع می‌کنیم و کلی برنامه و طرح در ذهن خودمان می‌ریزیم. که مثلاً به‌زودی، فردا، شنبه‌ی هفته‌ی بعد، ماه بعد یا سال بعد این برنامه‌ها را آغاز کنیم و زبان انگلیسی را یاد بگیریم. اتفاقی که رخ می‌دهد این است که این فرایندهای برنامه‌ریزی، به ما این‌طور القا می‌کنند که انگار واقعاً در حال رسیدن به هدفمان هستیم؛ درحالی‌که در واقعیت هیچ قدمی را به سمت هدفمان برنداشته‌ایم.

همین حالا، هیچ‌وقت زمان مناسبی برای قدم برداشتن به سمت هدفمان نیست. به‌جای آن، به‌زودی، ظاهراً جذاب‌ترین گزینه‌ی ما برای شروع رسیدن به اهدافمان است.

ما بسیاری از مشکلاتمان را به کناری می‌گذاریم تا نسخه‌ی آینده‌ی ما آن را حل بکند. زیرا فکر می‌کنیم که “من آینده” انگیزه و انرژی بیشتری برای رسیدن به هدف دارد؛ زمان بیشتری دارد؛ پول بیشتری دارد؛ جذاب‌تر است؛ یاد گرفته است که زود از خواب برخیزد و بیشتر تلاش کند؛ و یاد گرفته است که زندگی را بهتر مدیریت کند.

بنابراین صبر می‌کنیم……..

من این را به‌خوبی میدانم زیرا من نیز در دوران کودکی و نوجوانی بارها اهدافم را به کناری گذاشتم تا “حسین آینده” برایم به آن برسد.

مشکل ما خیلی وقت‌ها این نیست که دقیقاً نمی‌دانیم چه‌کار باید بکنیم. در حقیقت بیشتر وقت‌ها ما دقیقاً میدانیم که چه‌کار باید بکنیم. مثلاً کمتر بخوریم، بیشتر ورزش کنیم، و در مورد زبان انگلیسی: بیشتر بخوانیم و بشنویم.

حسین آینده هیچ‌وقت اطلاعات بیشتری نسبت به الآن، برای قدم برداشتن به سمت اهداف کنونی خود ندارد. اما بیشتر وقت‌ها حسین آینده در ذهن احساس می‌کند که بهتر می‌تواند به سمت اهداف قدم بردارد.

بیشتر اوقات اگر هیچ کاری انجام ندهیم و فقط برنامه‌ریزی کنیم، آینده‌ی بهتری نسبت به حال حاضر نداریم.

اگر میدانی که می‌خواهی چه‌کار بکنی و چه هدفی داری، قدم بعدی عمل است

از فردا نه، بلکه از همین الان شروع کن!

بنابراین سؤال اول این نوشتار، برای یادگیری زبان انگلیسی از کجا شروع کنیم، بهتر است که تبدیل شود به: الآن چه‌کار کنم که زبان انگلیسی یاد بگیرم؟

چند حقیقت بزرگ در رابطه با این سؤال وجود دارد که بهتر است آن‌ها را مشخص کنم:

هیچ کاری نکردن جواب این سؤال نیست

خیلی واضح است نه؟ اما هنوز شما احتمالاً در حال انجام همین کار هستی. زیرا تنها فکر کردن در رابطه با یادگیری زبان انگلیسی، تقریباً معادل با این است که هیچ کاری نکرده‌اید. فکر کردن در رابطه با اهدافت، شما را به آن‌ها نزدیک‌تر نمی‌کند. تنها عمل کردن این کار را برایت انجام می‌دهد.

این موضوع شاید برای خیلی‌ها قابل‌پذیرش نباشد و مثل یک سیاه‌چاله‌ای است که همه‌ی ما در مقاطعی از زندگی‌مان، در دام آن میفتیم. زیرا فکر کردن در رابطه با آینده‌ی خود و اهدافمان و اینکه چطور به آن‌ها برسیم، خیلی جذاب و خوشحال‌کننده به نظر می‌رسد. وقتی‌که آینده‌ی موفقی برای خود تجسم می‌کنیم، از خودمان خیلی احساس رضایت داریم.

احتمالاً خیلی از شماها تصوری که از آینده‌ی خود دارید این است که زبان انگلیسی را یاد می‌گیرید و برای ادامه‌ی تحصیل به یک کشور انگلیسی‌زبان می‌روید و آنجا به‌راحتی می‌توانید با افراد ارتباط برقرار کنید. و یا اینکه علاقه‌مند به مسافرت‌های تفریحی هستید و دوست دارید در مسافرت‌هایتان ارتباط خیلی خوبی را با افراد مختلف داشته باشید. و یا دوست دارید که بتوانید به‌راحتی با توریست‌هایی که به ایران می‌آیند به زبان انگلیسی صحبت کنید. همه‌ی این‌ها تصورات هیجان‌انگیزی هستند. این تصورات باعث می‌شود که فکر کنید که انگار به سمت هدفتان قدمی برداشته‌اید. و یا به قول روانشناس‌ها در حال کسب انرژی مثبت هستید. اما درواقع هیچ کاری نکرده‌اید جز اینکه راهی برای فرار از عمل کردن در حال حاضر پیداکرده‌اید.

برنامه‌ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی نیز معادل این است که هیچ کاری نکرده باشید. حتی بهترین برنامه‌ریزی‌ها، عمل کردن نیست. بلکه تنها تفکرات برنامه‌ریزی‌شده است. برنامه‌ریزی در حقیقت فکر کردن درباره‌ی عمل است. تصمیم در رابطه بااینکه چگونه و در چه زمانی، چه‌کاری را انجام دهی. اما این‌ها تنها در ذهن شما رخ می‌دهد و هیچ عملیاتی را در بر نمی گیرد. و قطعاً هیچ زبانی را با این طرح‌ها و نقشه‌ها یاد نمی‌گیری.