برنامه ریزی برای کنکور 99

 

بهترین واحد زمانی یا مدت زمانی برای یک برنامه برای هر داوطلب بزنامه ریزی یک هفته می باشد.

در کل یکی از مواردی که در برنامه ریزی کنکور از اهمیت زيادي برخوردار است، توجه به این موضوع است که باید کلی خواندن را فراموش کنید و یاد بگیرید که کنکوری بخوانید! کنکوری خواندن یعنی کتاب های درسی را مفهومی تر و با توجه و وسواس بیشتری مطالعه کنید و مطالب را حفظ نکنید بلکه با مفهومی خواندن، آنها را بخاطر بسپارید. در ادامه به نحوه مطالعه کنکوری می پردازیم.

 

 

اختصاصی بودن برای هر شخص

شما توی این دنیا منحصر به فرد هستید و کسی دیگری نیست که عینا اهداف و خصوصیات شما را داشته باشد، بدین ترتیب یک برنامه ریزی درست باید طبق خصوصیات جسمی و روحی شما تنظیم شود.

 

حاشیه نویسی

حاشیه نویسی یک شیوه مطلوب برای درک عمیق مطالب و خواندن کتب درسی نیست ولی میتواند برای یادگیری مطالب و نکته هایی که از اهمیت چندانی برخوردار نیستند ولی خواندن آنها الزامی است مورد استفاده قرار گیرد.

 

خلاصه نویسی

در خلاصه نویسی باید اول مطالب را مورد مطالعه قرار داده، کاملاً آنها را بخاطر بسپارید و بعد آنها را یادداشت کنید. بهترین کار این است که بعد از درک مطالب، نکات و کلمات کلیدی و مهم را یادداشت کنید. ” کلمات کلیدی کوتاه ترین، بهترین و پر معنی ترین کلماتی هستند که با دیدن آن مفهوم جمله برایتان تداعی می شود. “ خلاصه نویسی هنگام مرور کردن قسمت های مهم در زمان نزدیک به کنکور روش بسیار خوبی است.

 

برنامه ریزی برای کنکور ، روش برنامه ریزی برای کنکور ، بهترین برنامه ریزی برای کنکوربهترین برنامه ریزی برای کنکور

 

تست زنی

سعی کنید برای تسلط بر مباحث دروس اختصاصی، پس از 24 ساعت از مطالعه هر مبحث تست بزنید.( اما برای دروس اختصاصی میتوانید فورا بعد از مطالعه، تست های مربوط به آن مبحث را حل کرده و هر 24 ساعت یک بار هم جهت تسلط بیش تر تست های بیشتری بزنید ولی برای دروس عمومی حتماً 24 تا 48 ساعت بعد از مطالعه آغاز به تست زدن کنید.)

 

مکان مطالعه

تغيير مکان در موقع درس خواندن میتواند باعث بر هم خوردن تمرکز شود. بنابراین بهتر است جای آرام و مشخصی برای مطالعه در نظر بگیرید.

 

قابل ارزیابی بودن

برنامه ریزی باید به گونه ای باشد که ميزان پیشرفت و یا افت مطالعه را نشان دهد این ویژگی میتواند شما را در شناخت نقاط ضعف و قوتتان راهنمايي کند تا در برنامه ریزی های بعدی نقاط ضعف خود را برطرف کنید.

 

انعطاف پذیری

برای هر شخصی ممکنه در طول روز یک سری اتفاقات غیر منتظره( مانند اومدن مهمون) بیفته که اجازه نده بر اساس برنامه ریزی پیش بره ولی نباید این اتفاقات سبب تغییرات عمده در برنامه ریزی شما بشه. حتماً توی برنامتون ساعات و روزهایی رو برای جبران ساعت هایی که در اثر موارد غیر قابل پیش بینی از دست رفته قرار بدید.

 

در نظر قرار دادن اهداف

این که هدف شما برای شرکت در کنکور قبولی در چه رشته ای هست در برنامه ریزی خيلي اهمیت داره، چونکه قبولی در رشته های دانشگاهی مختلف رتبه و درصد های متفاوتی رو میطلبه. طبیعی هست که برای رسیدن به درصد و رتبه های خوب باید ساعتهای مطالعه بیشتری در طول روز داشته باشید و این ساعات رو در برنامه ریزی تون بگنجونید. به عنوان مثال داوطلبی که هدفش قبولی در پزشکیه با دو تا سه ساعت مطالعه در روز امیدی به دستیابی به هدفش نیست چون باید بیش از این ها مطالعه کنه.

 

سادگی و انجام پذیری

حتماً توصیه میکنم برنامه ای واسه خودتون تهیه کنید که بتونید اجرا کنید. خيلي دیدم دانش آموزهایی رو که در اوایل جوگیر میشن و یه برنامه فضایی رو واسه خودشون تنظیم میکنن! نهایتش هم برنامه رو نمیتونن اجرا کنن و بی انگيزه میشن( روز از نو روزی از نو). توجه کنید که برنامه نباید فراتر از حد توان شما باشه، هنگامی که میانگین مطالعه روزانتون ۳ ساعته برای ۱۰ ساعت برنامه ریزی نکنید. شما باید قدم به قدم ساعت مطالعتون رو افزایش بدید.

 

تنوع برنامه ریزی

بارها داوطلبانی مشاهده شدن که ۶- ۵ ساعت رو پشت سرهم صرف مطالعه یک درس خاص کردن ، خب این روش درست نیست که در طول روز یک درس خاص رو مطالعه کنید و روز بعد یک درس دیگه رو. حتماً تو برنامتون تنوع رو رعایت کنید، دروس اختصاصی رو در کنار عمومی در برنامه هر روزتون بگنجونید. این کار سبب میشه ک شما از مطالعه یک درس خاص در طول رو زده نشید.

 

قابل ارزیابی بودن

برنامه شما باید ميزان پیشرفت و پسرفتتون رو بهتون نشون بده، یعنی باید بدونید تو انجام چه کارهایی و مطالعه چه درس هایی موفق بودید و یا ضعف داشتید. این ویژگی سبب میشه شما نقاط ضعفتون رو بشناسید و در برنامه ریزی های بعدتون برطرفش کنید.

 

مکتوب بودن

ثبت ساعت مطالعاتی هر درس بصورت جدا گونه و تعداد تست های زده شده باعث ایجاد یک مقیاس اندازه‌گیری میشه! از طریق این مقیاس میتونیم بفهمیم نسبت به قبل چه قدر پیشرفت کردیم تا خودمون رو بهتر از گذشته ارتقا بدیم. یا این که اگر عملکردمون نسبت به قبل افت کرده برای بهبودش برنامه ریزی کنیم. بدین ترتیب شدیدا پر کردن دفتر برنامه ریزی خودتون رو جدّي بگیرید.

 

برنامه ریزی برای کنکور

 

برای شروع وقت تلف نکنید

برای شروع مطالعه وقت رند و مشخص تعيين نکنید.هر وقت که از خواب بلند شدید و کار های ضروری را انجام دادید شروع به درس خواندن کنید ساعت هر چه میخواهد باشد هیچ اهمیتی ندارد.

 

خيلي از دانش آموزان در انتظار زمان های رند برای شروع درس خواندن هستند و اگر در زمانیکه از پیش تعيين کرده اند نتوانند آغاز کنند روحیه ی خویش را از دست می دهند.توجه بیش از حد به این موارد هیچ چیز جز تلف کردن وقت نیست.

 

جمع بندی و مرور مطالب

مطالب مطالعه شده در یک هفته را جمع بندی و مرور کنید. مطالعه درست و بموقع از نکات مهم میباشد ولی، مرور بموقع و درست از مهم ترین عوامل در یادآوری مطالب است. بدین ترتیب در انتهای هر هفته یک بار همه ی مطالب مطالعه شده در طول هفته را در ذهن دوباره مرور کنید تا مطالب به مدت و با کیفیت بهتری در ذهن شما ماندگار شود.

 

لازم است در اول و قبل از آغاز برنامه ریزی مطالبی را که قرار است در طول هفته مطالعه کنید مشخص نمایید. در مرحله بعدی باتوجه به اینکه روزانه چند ساعت میتوانید درس بخوانید، مجموع ساعت های یک هفته را مشخص کنید. زمان مطالعه هفتگی را واقع بینانه انتخاب کنید زیرا اگر در روزهای گذشته روزانه 3 ساعت مطالعه می کردید و هنگام برنامه ریزی برای 8 ساعت مطالعه برنامه ریزی کنید قطعاً با مشکل روبرو خواهید شد. بلکه باید کم کم زمان مطالعه را بالا ببرید.

 

در مرحله دوم زمانی را که لازم است در طول هفته برای مطالعه هر درس اختصاص دهید مشخص کنید. توجه داشته باشید که اکنون را باید طبق اهمیت و ضریب هر درس مشخص کنید. یعنی درصورتی که در طول روز 5 ساعت درس می خوانید( 35 ساعت در هفته)، می بایست این زمان را بر اساس ضریب و اهمیت دروس بین درس های مختلف تقسیم کنید.

 

به عنوان مثال درصورتی که شما داوطلب رشته علوم تجربی هستید و قرار است 35 ساعت در هفته مطالعه کنید( روزانه 5 ساعت)، 10 تا 11 ساعت را به درس زیست شناسی، 3 تا 4 ساعت را به درس ریاضی، 4 تا 5 ساعت را به درس فیزیک، 4 تا 5 ساعت را به درس شیمی، حدودا 4 ساعت را به درس ادبیات، 2 تا 3 ساعت را به درس عربی 2 تا 3 ساعت را به زبان انگلیسی و حدودا 3 ساعت را به درس دین و زندگی اختصاص دهید.

 

در گام بعدی درس هایی را که قرار است در هرروز خوانده شود مشخص کنید. به این نکته هم توجه داشته باشید که هرروز را به یک درس اختصاص ندهید بلکه در روز 3 تا 4 درس مختلف را مطالعه کنید. نکته مهم ديگر این است که اگر قرار است در روز 4 درس را مطالعه کنید هر 4 درس جزو دروس اختصاصی نباشند بلکه دو درس اختصاصی و 2 درس عمومی مطالعه کنید و زمان هایی را هم برای استراحت و تفریح و سرگرمی مشخص کنید.

 

در پایان هفته هم روزی را مشخص کنید که اگر در طول هفته بنا به هر علتی نتوانستید درسی را مطابق با برنامه ریزی مطالعه کنید در آن روز بتوانید جبران کنید. به عنوان مثال میتوانید پایان هفته را به این کار اختصاص دهید. حتماً در برنامه ریزی خویش زمان هایی را هم به مرور درس های خوانده شده اختصاص دهید. زمانی را در پایان روز برای مرور درس هایی که در طول روز خوانده اید و چندین ساعت را هم در پایان هفته برای مرور درس هایی که در طول هفته مطالعه نموده اید ، قرار دهید.