نحوه ی رفتار یک شخص در جمع، اسرار زيادي از تربیت، ميزان شعور و فرهنگ وی فاش می کند، ولی خيلي از اشخاص هنوز نمی دانند در یک مهمانی، خصوصا اگر میزبان خویش را خيلي خوب نشناسند، چطور باید رفتار کنند.
آداب پیش از مهمانی
– لذت بردن از مُد یا خریدن لباس هایی که برای تان جذاب است هیچ ایرادی ندارد، ولی از لباس هایی که مناسب اندام تان نیستند یا رنگ هایی که به شما نمی آیند چشم پوشی کنید.
– بنده ی مُد نباشید، زیرا در اینصورت ، مسخره، وسواسی یا سطحی بنظر خواهید رسید. لباس شما باید شخصیت تان را بالا ببرد، نه این که شخصیت جدیدی برای تان خلق کند یا تغییرش دهد.
– ظاهر عالی داشتن، نیمی از باکلاس بودن است. لباس هایی بپوشید و از زیورآلاتی استفاده کنید که خوش آیند و مطلوب بدن تان باشند و هیچوقت چیزی نپوشید که با آن حس راحتی ندارید. شما مجبور نیستید گرانبها ترین لباس فروشگاه را به تن داشته باشید یا حتی همین لباسهای گرانبها را از یک حراجی خوب خریداری کنید، بلکه بهتر است به دنبال ظاهری خاص و معقول باشید.
– تمیزی و بهداشت بسیار مهم است. هرروز دوش بگیرید و مدام در جاهایی که برای بار اول حضور می یابید با حس و ظاهری تازه و سرزنده حاضر شوید.
– چنانچه میخواهید باکلاس باشید پیش از خارج شدن از منزل کاملاً آماده باشید.
– چنانچه میخواهید برای مکانی رسمی یا نسبتا رسمی لباس بپوشید، بهتر است وضعیت را به خوبی درک کنید. اگر قدری رسمی تر لباس بپوشید، بهتر از این است که لباس غیر رسمی به تن داشته باشید. ضمنا نباید برای حضور در یک محفل رسمی از لباس جین استفاده کنید.
– هیچوقت از میزبان خود نپرسید چه اشخاص دیگری به این مهمانی دعوت هستند. میزبان ها معمولاً اطلاعات کلی در خصوص دیگر مهمان ها به شما میدهند ( چه دوستان باشند و چه اقوام و یا همکاران).
– چنانچه میزبان تم خاصی برای مهمانی اش در نظر گرفته لطفا نادیده نگیرید و به درخواست میزبانتان احترام بگذارید.
– در انتخاب هدیه برای میزبانتان خيلي باید دقت کنید.
– چنانچه میخواهید یک نفر ديگر را هم با خود به مهمانی ببرید حتماً پیش از رفتن به مهمانی این مسئله را به میزبان اطلاع دهید و وی را غافلگیر نکنید. این دسته از غافلگیری ها مودبانه نیستند.
در مهمانی چگونه رفتار کنید؟
– کسی که منش و نحوه رفتارش همراه با بزرگواری و غرور باشد، هیچوقت احتیاج ندارد پشت یک نقاب مخفی شود.
– تظاهر و وانمود کردن مانع باکلاس بودن تان می شود. شما مجبور نیستید در تمام موقعیت ها و شرایط ۱۰۰درصد خودتان باشید. مطمئنا باید خودتان را بسته به شرایط سازگار کنید. ولی در مجموع و ذاتا باید مدام خودتان باشید و اصالت تان را حفظ کنید.
– سراغ یخچال و کمد و … نروید. حتی توصیه می کنیم بی اجازه ی میزبان وارد اشپزخانه هم نشوید.
– فرزند میزبان خود را لمس نکنید، خصوصا وقتی که پدر و مادرش دوروبرتان نیستند. حتی اگر بچه شروع به گریه کرد، بهتر است والدینش را خبر کنید.
– بدون اجازه ی میزبان، دمای اتاق را کم یا زیاد نکنید. چنانچه دمای اتاق ناراحتتان می کند، به خود میزبان اطلاع دهید خيلي گرم یا سردتان است.
– از میزبانتان رمز وای فای را نخواهید.
– پرسش های خصوصی نپرسید.
– صدایتان بلندترین صدای جمع نباشد.
– در مورد ميزان باکلاسی تان صحبت نکنید.
– چنانچه ظرفی در خانه میزبانتان شکستید یا هر خسارت دیگری وارد کردید، هیچوقت برای تلافی کردن آن پیشنهاد پول ندهید، چون این کار اغلب مورد پسند نیست. بهتر است بعدا خسارتی را که وارد نموده اید جبران کنید.
– قبل از رفتن به مهمانی با بچه ها در خصوص چیز هایی که باید رعایت کنند با آنها صحبت کنید. چنانچه فرزندتان در مهمانی رفتار نامناسبی داشت، وی را به گوشه ای ببرید و به آرامی، ولی جدّي به وی تذکر بدهید.
– اگر قصد کمک به میزبانتان را دارید، حتماً نخست از میزبان اجازه بگیرید.
– اداب معاشرت را رعایت کنید. تا جایی که میتوانید از جملات مؤدبانه استفاده کنید، به عنوان مثال بگویید:« بله خانم»،« خیر آقا» و« متشکرم». با بزرگ ترها مؤدبانه رفتار کنید. اگر عطسه تان گرفت، دستمال جلوی دهان تان بگیرید.
– در بین جمع، خورده های غذا را از لای دندان هایتان درنیاورید. انگشت تان را در دهان یا بینی تان نکنید. در بین جمع خودتان را نخارانید، موهایتان را برس نزنید، آرایش نکنید یا با لباس تان ور نروید. همه ی این کارها را میتوانید در خلوت تان انجام دهید، پس صبر کنید تا جای مناسبی پیدا کنید. با خنده های ناگهانی و پر سروصدا، سکوت را نشکنید.
غذا خوردن باکلاس در مهمانی
– چنانچه خارج از منزل و در یک رستوران غذا می خورید، پیش از این که هر کدام از اعضای گروه غذای شان را دریافت نمایند ، آغاز به غذا خوردن نکنید. چنانچه مهمانی در خانه برپا می شود، منتظر بمانید تا میزبان سر میز حاضر شود و قاشقش را بردارد و بعد آغاز به خوردن غذا کنید.
– قبل از این که سر میز بنشینید، تلفن همراهتان را خاموش کنید. وقتی که در جمع حضور دارید، مودبانه نیست با تلفن تان حرف بزنید یا پیغام بفرستید.
– هیچوقت با دهان پر حرف نزنید. این کار چندش آور است. حتی اگر کسی از شما سؤالی پرسید، نخست غذای تان را قورت دهید و بعد جواب دهید.
– قبل از این که به غذای تان نمک، فلفل یا هر طعم دهنده ی دیگری اضافه کنید، نخست غذا را بچشید. اگر این کار را نکنید، امکان دارد میزبان از این کار شما دل گیر شود.
– گذشته از این که آغاز به غذا خوردن کنید، همه ی غذا را تکه تکه نکنید، یا تمام خورش را به برنج اضافه نکنید، هر بار یک یا دو تکه را جدا کنید، یا یک یا دو قاشق خورش روی برنج تان بریزید.
– هیچوقت غذای تان را فوت نکنید. درصورتی که غذا خيلي داغ است، یکی- دو دقیقه صبر کنید تا سرد شود.
– بعضی از غذاها باید با دست خورده شوند. در چنين مواقعی منتظر باشید نخست میزبان آغاز کند.
– از هر چیزی که روی میز قرار دارد، یک یا دو لقمه امتحان کنید، مگر این که به غذای خاصی حساسیت داشته باشید.
– چنانچه از غذای میزبان خوشتان آمده، حتماً از آن تعریف کنید. ولی درصورتی که غذا را دوست نداشتید، در خصوص آن حرفی نزنید.
– از قاشق و چنگال تان برای غذا خوردن استفاده کنید نه برای ژست گرفتن!
– ارنج هایتان را روی میز نگذارید.
– ارام غذا بخورید و سرعت تان را طوری تنظیم کنید تا بطور تقریبی غذای تان همراه با میزبان به آخر برسد.
– چنانچه در رستوران چیزی از دست تان ریخت به پیشخدمت اشاره کنید به شما کمک کند. درصورتی که در خانه میزبان هستید، چیزی که ریخته شده را بردارید و لکه را پاک کنید. درصورتی که لکه به این راحتی ها قابل پاک شدن نیست، پیشنهاد دهید بعدا در تمیز کردن آن کمک کنید.
– هنگامی که غذای تان به آخر رسید ، قاشق و چنگال تان را روی میز یا توی بشقاب تان بگذارید.
– هیچگاه سر میز از خلال دندان یا نخ داندان استفاده نکنید.
– درصورتی که عادات غذایی خاصی دارید در مهمانی آن عادت را کنار بگذارید. به عنوان مثال پیش از دسر از میزبان نخواهید برای تان چای یا قهوه بیاورد، چون معمولاً این چنین عادت دارید. بهتر است اجازه دهید خود میزبان، روند پذیرایی را بر اساس برنامه ریزی های خودش پیش ببرد. عادت خاص شما ممکن است میزبان را آشفته و ناراحت کند.