قبل از خریدن میوه به رسیده بودن آن توجه کنید
سیب حتی بعد از چیده شدن هم می رسد. به خصوص زمانی که در دمای اتاق نگهداری می شود. اگر می خواهید این میوه عمر زیادی داشته باشد هنگام خرید دقت کنید که زیاد رسیده نباشد. پس کمی باید سفت تر باشد و روی آن هیچ لکه ای دیده نشود.
سیب های سفت را از سیب های نرم جدا کنید.
میوه ها و سبزیجات را کنار هم نگذارید
وقتی سیب ها می رسند از خود گاز اتیلن تولید می کنند که باعث می شود میوه های اطرافش هم بیشتر رسیده شوند. سعی کنید میوه هایی که گاز اتیلن تولید می کنند از سبزیجاتی که به این گاز حساس هستند دور نگه دارید. مثل کلم بروکلی و گل کلم.
وقتی سیب ها می رسند از خود گاز اتیلن تولید می کنند که باعث خرابی سبزیجات می شود
سیب ها در یخچال بیشتر می مانند
نگهداری سیب در جای خنک و تاریک آن ها را ترد و تازه نگه می دارد. بهترین جا برای نگهداری سیب ها در کشوهای خشک یخچال و در پلاستیک های جداگانه است. گه گاهی هم یک حوله نمدار روی آن ها قرار دهید تا رطوبتشان را از دست ندهند.
نگهداری سیب در جای خنک و تاریک آن ها را ترد و تازه نگه می دارد
تازه نگه داشتن سیب در یخچال
سیب درختی یکی از میوه هایی است که می تواند به مدت طولانی داخل یخچال تازه بماند. البته با رعایت این نکته که سیب ها باید با فاصله از هم قرار داده شوند و به هم برخورد نکنند. برای این کار می توانید سیب ها را با روزنامه بپیچید.
از آب لیمو برای جلوگیری از سیاه شدن سیب ها استفاده کنید
وقتی سیب را نصف کنید زود سیاه می شود. زیرا اکسیژن به بافت های گیاه راه پیدا می کند و باعث می شود میوه از خود آنزیم هایی تولید کند که منجر به اکسید شدن میوه شود. اگر می خواهید از سیاه شدن سیب جلوگیری کنید کمی روی آن آب لیمو بزنید تا میوه دیرتر تغییر رنگ بدهد.
اگر می خواهید از سیاه شدن سیب برش خرده جلوگیری کنید کمی روی آن آب لیمو بزنید
سیب های درختی را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
انواع میوه ها را جدا از هم نگهداری کنید. برخی میوه ها از خود گازی به نام اتیلون رها می کنند که سبب زودتر رسیدن میوه های دیگر می شود و در نتیجه زودتر فاسد می شوند.
بهتر است سیب یا هر میوه دیگری را جدا از هم قرار بدهید.
روش نگهداری سیب برای مدت طولانی در خانه :
جعبه و تراشه چوب همچنین می تواند گزینه ذخیره سازی میوه باشد. تراشه ها باید از چوب سخت باشد. اگر هیچ کدام از آنها وجود نداشته باشد، پوست پیاز، برگ های خشخاش خشک و حتی خزه خواهد شد. هر لایه میوه در جعبه باید پودر شود و میوه ها برای مدت طولانی خراب نخواهند شد.
روش نگهداری سیب برای مدت طولانی در خانه
روش نگهداری سیب درختی در پلی اتیلن
این روش خود را از بهترین حالت ثابت کرده است. پلی اتیلن اجازه می دهد که محصول به حفظ قند و طعم و مزه خود را دیگر به دلیل تبادل گاز آهسته تر. معمولا کیسه های پلاستیکی برای چنین ذخیره سازی استفاده می شود. آنها بیش از 4 کیلوگرم سیب ندارند. سپس آنها سوراخ می کنند تا میوه ها تازه هوای تازه ای نکنند و پوسیدگی نداشته باشند. شرایط دما در محدوده -1 تا +4 درجه سلسیوس حفظ می شود.
برای راحتی، شما می توانید از پالت یا کارتن ضخیم استفاده کنید. سیب ها در آنجا قرار می گیرند و همه چیز در یک کیسه پلاستیکی قرار می گیرد.
معمولا کیسه های پلاستیکی برای نگهداری سیب درختی مفید است
نگهداری تکه های سیب درختی در آب شور
سیب های بریده شده یک غذای مناسب به عنوان میان وعده یا سالاد هستند، اما لکه های قهوه ای جذاب نیستند؛ برش های باقی مانده را در یک کاسه آب نمکی سرد، برای جلوگیری از اکسیداسیون قرار دهید (اما نه بیشتر از ½ قاشق چای خوری نمک به ازای هر لیتر آب، در غیر این صورت طعم میوه تغییر می کند). بعد از پنج دقیقه، برش های خود را خشک کرده و در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و آن را در یخچال ذخیره کنید.
برای داشتن سیب در اواخر فصل بهار و اوایل فصل تابستان آن ها را به صورت خشک استفاده کنید حتی می توانید از آن ها برای دمنوش هم استفاده کنید.
روش نگهداری سیب درختی در انبار :
برای اینکه میوه در فصل سرد با کیفیت بالا و خوشمزه باقی بماند، انواع زمستان مورد نیاز است. آنها از چهار تا هفت ماه در دمای 0 درجه سانتیگراد نگهداری می شوند (همبستگی می تواند از 4 تا 4 درجه سانتیگراد باشد). انواع پاییز طعم و مزه خود را حفظ می کنند در زمانی که به مدت دو ماه در 0 درجه سانتیگراد نگهداری می شود.
میوه ای که دارای نقاط لک و یا یک سطح آسیب دیده است نباید برای ذخیره سازی استفاده شود. این به خاطر این واقعیت است که سریعتر می شود. شما می توانید آنها را خشک کنید و در زمستان یک کمپوت خوشمزه دریافت کنید.
بازرسی و حذف سیب های خراب شده.
قرنطینه – میوه ها در جای خنک، در هر ظروف قرار دارند. دو تا سه هفته طول می کشد.
پس از قرنطینه، نقص در میوه های “خوب” ممکن است ظاهر شود.
بسته بندی سیب برای ذخیره سازی.
شرایط نگهداری سیب درختی در انبار
محل نگهداری از سیب:
انبار، اتاق انبار و حتی یک بالکن مناسب برای ذخیره سازی. نکته اصلی این است که درجه حرارت مطلوب را حفظ کنید تا محصول ناپدید نشود یا برعکس. انتخاب محل نیز به مقدار برداشت بستگی دارد. اگر مقدار صحیح از میوه در صدها کیلوگرم داشته باشید، با یک انبار جداگانه امکان پذیر است.
اما برای زمستان، آن را خوب گرم کنید و ظرف را با سیب بر روی پالت بگذارید تا میوه ها در پایین نمانند.
دمای مناسب برای “نگهداری سیب” در انبار:
در دماهای بالا، میوه ها مقدار زیادی از اتیلن را منتشر می کنند. این به این واقعیت منجر خواهد شد که آنها پیش از زمان رو به زوال خواهند بود. بنابراین، درجه حرارت تا +4 درجه سانتیگراد بهینه خواهد بود. اما سرد نیز اثر مضر دارد. حداقل دمای ذخیره سازی – 1 درجه سانتیگراد رطوبت باید بالا باشد. رطوبت نسبی 85-95٪ است.
طریقه نگهداری سیب درختی
انواع انبارهای نگهداری سیب (سردخانه ها)
انبارهایی که برای نگهداری سیب بکار گرفته می شوند، می توان به سه گروه به شرح زیر تقسیم کرد:
۱- انبارداری و نگهداری سیب به روش سنتی روستایی
این انبارها مناسب مناطق سردسیر با زمستان های سرد هستند، زیرا محیط انبار بدون کمک گرفتن از ماشین آلات سردکننده باید سرد نگه داشته شود.
این قبیل انبارها بیشتر در مناطق روستایی و باغ های شخصی در ممالک کمتر پیشرفته وجود دارند، حتی در بعضی از مناطق دور افتاده اروپا و آمریکا از این نوع سردخانه ها با مختصر اصلاحاتی بهره برداری می شود.
۲_ انبارداری و نگهداری سیب در سردخانه های مدرن
این سردخانه ها به انبارهایی اطلاق می شود که مجهز به دستگاه ها و ماشین آلات مدرن سرد کننده هوای درون انبار می باشد.
این قبیل انبارها لزومی ندارند که حتما در مناطق سردسیر ساخته شوند، زیرا دستگاه های خنک کننده قادر خواهند بود هوای درون انبار را در هر میزان و درجه ای که لازم باشد نگهدارد.
۳_ انبارداری و نگهداری سیب در انبارهای مجهز به سیستم کنترل
سردخانه هایی که علاوه بر کنترل دمای داخل انبار و پایین آوردن آن در حد مطلوب، میزان گازهای فضایی درون انبار را نیز تنظیم می کنند، این گازها که حاصل تنفس میوه ها در طول نگهداری در انبار می باشند عبارتند از: گاز دی اکسید کربن CO2، گاز اتیلن و البته اکسیژن و ازت (هوا) که به نسبت مشخصی از هر کدام برای هر نوع میوه و هر رقم که با مطالعات علمی مشخص شده می توان تنظیم ومیوه را به بهترین کیفییت به مدت طولانی تری نگهداری نمود.
این نوع سردخانه ها را سردخانه های با آتمسفر کنترل شده یا Controled Armosphere که با علامت اختصاری CA مشخص می شوند، می نامند.