داریوش اقبالی معروف به داریوش، خواننده، بازیگر و فعال اجتماعی ایرانی است، که در زمینه پاپ ایرانی فعالیت میکند. جنس صدای وی باس است. داریوش عضو سازمان عفو بینالملل است.
چکیده ای از بیوگرافی داریوش اقبالی :
نام اصلی : داریوش اقبالی
نام مستعار : داریوش
تولد : ۱۵ بهمن ۱۳۲۹ (۴ فوریهٔ ۱۹۵۱)
میانه، ایران
ملیت : ایران
سبک(ها) : موسیقی پاپ ایرانی
ارکستر
راک
سالهای فعالیت : ۱۳۴۹–تاکنون
نوع صوت : باس
بیوگرافی داریوش اقبالی:
داریوش اقبالی در 15 بهمن سال 1329 خورشیدی در تهران متولد شد. پدرش محمود اقبالي از ملاکان آذربايجان بود. داریوش دوران کودکي خود را در شهر ميانه، زادگاه پدر و ماردش گذراند و در همان دوران کودکی تنها خواهرش گيتی را که ۵ سال بيشتر نداشت از دست داد و اين حادثه موجب تيرگی هايی در رابطه پدر و مادرش شد. داریوش فرزند طلاق می باشد.
استعداد خدادادی داریوش اقبالی در 9 سالگی و در زمانی که برای اولین بار بر روی صحنه مدرسه قرار گرفت آشکار شد و در 20 سالگی توسط حسن خیاط باشی از تلوزیون ایران به مردم معرفی شد و با ترانه افسانه و جاوید « بمن نگو دوست دارم » در قلب مردم جای گرفت.
داریوش اقبالی با پیدایش عصر بی همتای سبک نوین موسیقی ایران همدوره بود. داریوش هرگز با عقاید تحمیلی به اجتماع خود سازگار نبود، ترانههای او حاصل اشعار و موسیقی انسانهایی وارسته چون شاملو، نادرپور، جنتی عطایی، قنبری و بیات است. این موضوع سبب گشت تا ترانههای او در رابطه با عشق، صلح، آزادی و عدالت سروده شوند.
ماجرای ازدواج داریوش اقبالی :
داریوش اقبالی اولین بار زمانی که در ایران بود عاشق دختری شد اما او در یک سانحه رانندگی درگذشت تا اینکه سال 1355 با گوگوش که تازه از بهروز وثوقی طلاق گرفته ،نامزد کرد ، این نامزدی پنهانی 1/5 سال بیشتر طول نکشید چون داریوش بخاطر اسیدپاشی 70 درصد شنوایی خود را از دست داد تا اینکه مجبور شد برای درمان راهی انگلیس شود.
داریوش برای بار دوم زمانی که آمریکا زندگی می کرد با دختری بنام فیروزه ازدواج کرد که ثمره این زندگی دختری بنام بیتا شد؛ این زندگی اما بعد از مدتی به طلاق ختم شد.
اما داریوش اقبالی در سال 1381 وقتی 52 ساله بود برای سومین بار با خانمی بنام ونوس ازدواج کرد که ثمره این زندگی یک پسر بنام میلاد می باشد.
حاشیه های داریوش اقبالی :
زندان : داریوش در دوران پهلوی و به علت خواندن آهنگهای سیاسی مانند جنگل، بنبست، بوی گندم، علی کنکوری و گل بارون زده، چندین بار دستگیر و زندانی شد. بنا به گفتۀ ثابتی، وی نخستین بار با دستور محمدرضا پهلوی دستگیر و پس از دستگیری، به مدت ۶ ماه در انفرادی نگهداری و پس از ۹ ماه حبس، آزاد میشود. او مجموعاً به مدت ۲۶ ماه در دوران سلطنت محمدرضا پهلوی زندانی بود.
اسیدپاشی : داریوش سال 1357 وقتی 28 ساله بود در یکی از برنامه های زنده خود توسط دختری بنام مریم مورد حمله اسید قرار گرفت و از ناحیه صورت دچار سوختگی شد این دختر مدعی بود بخاطر عشق داریوش از همسرش جدا شده اما او حاضر نیست با وی ازدواج کند تا اینکه تصمیم گرفته او را از بین ببرد.
اعتیاد داریوش اقبالی : داریوش که مثل برادرانش سالها درگیر اعتیاد شده بود، موفق شد برای همیشه آنرا ترک کند و حالا خود داریوش بنیاد ترک اعتیادی را تاسیس کرده است داریوش پس از سالها اعتیاد، درسال ۲۰۰۰ «۷۹–۱۳۷۸» سرانجام تصمیم بـه ترک می گیرد. ترانهی معجزه خاموش اشارهای به همین نقطهی عطف در زندگی داریوش اقبالی دارد.
آلبوم های داریوش :
به من نگو دوست دارم (۱۹۷۱/۱۹۷۸)
چشم من (۱۹۷۳/۱۹۷۴)
مسبب (۱۹۷۵)
شقایق (۱۹۷۵/۱۹۷۶)
سال ۲۰۰۰ (۱۹۷۷)
فریاد زیر آب (۱۹۷۷)
جنگل (۱۹۷۸)
داریوش از وطن میگوید (۱۹۸۰)
سلام ای خاک خوب مهربانی (۱۹۸۰)
ندیم (۱۹۸۲)
پرنده مهاجر (۱۹۸۳)
امروز (۱۹۸۴)
نازنین (۱۹۸۶)
خاموش نمیرید (۱۹۸۷)
خاک خسته (۱۹۸۹)
نون و پنیر و سبزی (۱۹۹۰)
زندونی (۱۹۹۱)
امان از (۱۹۹۲)
سفره سین (۱۹۹۴)
بچههای ایران (۱۹۹۵)
آشفته بازار (۱۹۹۶)
آهای مردم دنیا (۱۹۹۷)
گل بیتا (۲۰۰۰)
معشوق همین جاست (رومی) (۲۰۰۳)
دوباره میسازمت وطن (۲۰۰۳)
راه من (۲۰۰۵)
معجزه خاموش (۲۰۰۹)
دنیای این روزای من (۲۰۱۰)
انسان (۲۰۱۱)
معشوق همین جاست (حافظ) (۲۰۱۲)
صفر (۲۰۱۶)
بازیگری داریوش:
داریوش در اوج شهرتش در دوران جوانی، در دو فیلم یاران (۱۳۵۳)، ساخته محمد دلجو و امیر مجاهد با اجرای ترانهٔ یاران با صدای فریدون فروغی برای این فیلم، و فریاد زیر آب (۱۳۵۶) به همراه فرزانه تأییدی و شهره، به کارگردانی سیروس الوند ایفای نقش کرد و در این فیلم، دو ترانه فریاد زیر آب و اجازه را نیز به عنوان موزیک متن فیلم، مورد اجرا قرار داد.
جوایز و افتخارات داریوش اقبالی :
جایزه مرکز بینالمللی حقوق بشر ۲۰۱۴
جایزه رون سیمونز رِو رونالد رایت، بابت حمایت از حقوق اقلیت سازمان شِر ۲۰۰۵
تقدیرنامه شهرداری لس آنجلس ۲۰۰۵
نشان صلح در فستیوال فیلم، موسیقی و رسانههای تصویری بحرین
لوح افتخار از سوی وزیر فرهنگ کانادا
لوح افتخار از سوی وزارت فرهنگ سوئد
تصاویر داریوش اقبالی :