عوارض پر کردن کامل باک بنزین

چرا نباید باک بنزین را کاملا پر کنیم؟

همان طور که در بالا اشاره کردیم، دلایل زیادی وجود دارد که به واسطه آنها، نباید باک بنزین را کاملا پر کرد. این دلایل به شرح زیر هستند:

آسیب دیدن سیستم کنیستر

اکنون اکثر خودروها مجهز به فیلتر کنیستر هستند. این فیلتر با کربن پر می شود و به طور پیوسته بخار بنزین را رصد می کند تا بخار بنزین را به چرخه سوخت خودرو بازگردانده و آن را در فرایند احتراق بسوزاند.

 

به این ترتیب از متصاعد شدن بخار بنزین به بیرون، جلوگیری به عمل خواهد آمد و ریسک آتش سوزی از بین می رود. زمانی که اصرار به پر شدن بیش از حد باک داریم در واقع صدمه به فیلتر کنیستر می زنیم. فیلتر مورد نظر نسبتا گران قیمت است و تعویض آن می تواند هزینه اضافی را برای ما به وجود آورد.

 

خالی بودن باک بنزین,زیاد پرنکردن باک بنزین

چرا نباید باک بنزین را کاملاً پر کرد

 

زمانی که اقدام به سوختگیری خودرو می کنیم، نازل پمپ بنزین مقدار مناسب بنزین را تشخیص داده بعد از پر‌شدن باک خودرو، با یک صدای کلیک و به صورت خودکار جریان بنزین را قطع می کند. در واقع این کار به دلایل افزایش ایمنی و محافظت از قطعه ای مهم در خودرو به نام «کنیستر»، که اکثر مردم از وجود این قطعه و اهمیت آن در سیستم سوخت خودرو اطلاع ندارند، انجام می شود.

بنزین به دلیل ماهیت شیمیایی خود مقداری بخار تولید می کند که تجمع بیش از ‌حد این بخارات در باک بنزین می تواند خطر‌آفرین باشد. در خودرو‌های امروزی راه حل مناسبی برای کنترل بخارات بنزین در نظر گرفته شده است، این راه حل چیزی نیست جز استفاده از فیلتر بخارات بنزین یعنی قطعه کنیستر.

کنیستر قطعه ای است که با کربن اکتیو پر شده و به صورت دائمی بخارات بنزین را کنترل می کند و آن را به مسیر سوخت بر‌می گرداند. بنزین مایع تأثیر مخربی بر روی کنیستر دارد این اثر مخرب درحدی است که بعد از مدتی می تواند باعث خراب شدن کنیستر شود و شما را مجبور کند تا این قطعه را تعویض کنید. معمولا هزینه زیادی را هم برای این کار باید بپردازید. عملکرد صحیح کنیستر علاوه بر بهینه سازی مصرف سوخت و کاهش آلودگی هوا در ایمنی خودرو هم تأثیرگذار است. البته می توانید تا حدودی از خراب شدن این قطعه جلوگیری کنید به شرطی که موارد زیر را رعایت کنید.

 

چرا نباید باک بنزین را کاملاً پر کرد, چرا نباید بنزین زیاد بزنیم

ریختن زیاد بنزین در باک سبب ریختن بنزین روی زمین می شود

ریختن بنزین روی زمین

ممکن است با توجه به جدی نگرفتن اخطار نازل به قطع، حین بنزین زدن به خودرو، اصرار به زدن بنزین بیشتر کنیم که در این صورت امکان پاشیدن بنزین از باک به بیرون و روی زمین وجود خواهد داشت. این زمانی اتفاق می افتد که ما برای فرار از قطع کردن نازل، آن را کمی از باک بیرون می آوریم تا جریان بنزین را قطع نکند و به این شکل باعث پاشیدن بنزین روی زمین می شویم.

اکنون با توجه به این که بنزین ماده ای به شدت فرار است، بخار آن روی هوا آتش می گیرد و به دلیل اکتان داخل بنزین به شدت ایجاد انفجار می کند. چنین چیزی باعث بروز خسارات جانی و مالی می شود و می تواند زمینه آتش سوزی بزرگی فراهم آورد. این اتفاق می تواند مهمترین علت آتش گرفتن خودرو در پمپ های بنزین باشد که با کمی دقت می توان از بروز آن جلوگیری کرد.

    ریختن بنزین روی بدنه اتومبیل

    اگر دقت لازم در بنزین زدن را به خرج ندادید و سعی در پر و لبریز کردن باک خودرو دارید و با توجه به قطع نازل پمپ به این موضوع اصرار بورزید، سبب سر ریز شدن بنزین از دهانه باک به روی بدنه ماشین خواهید شد. اگر مشاهده کرده باشید تعداد زیادی از خودروها در قسمتی از بدنه که درب باک تعبیه شده، دارای تفاوت رنگ هستند که این صدمه ناشی از ریختن بنزین روی بدنه خودرو است.

    انفجار باک بنزین

    این مورد بیشتر مربوط به خودروهای قدیمی است که در حین فرآیند بنزین زدن، بخار بنزین از باک خارج می شد که صدمات جبران ناپذیری برای محیط زیست داشت. همچنین ممکن بود بخار ناشی از بنزین که ماده ای فرار است سبب ایجاد انفجار در باک و خودرو شود. اما خوشبختانه این موضوع در خودروهای تولید سال های پیش مرتفع شده و با اضافه شدن فیلتر کنیستر، خروج بخار بنزین و ریسک انفجار باک، بسیار کاهش یافته است.

    با توجه به موارد گفته شده پیشنهاد می کنیم هرگز سعی نکنید که باک بنزین خودروی خود را بیش از اندازه پر کنید، زیرا همان طور که توضیح داده شد این کار ممکن است ایراداتی را برای خودروی شما به وجود آورد.

    در ادامه باید بگوییم که اگر باک خودروی شما خالی بود رانندگی نکنید زیرا در باک سوخت خودرو وسیله ای به نام پمپ سوخت وجود دارد که بنزین را از باک به پیشرانه می فرستند. یکی از راه هایی که باعث می شود پمپ سوخت همواره خنک بماند و عملکرد روانی داشته باشد این است که در بنزین غوطه ور است در حقیت از بنزین به منظور خنک ماندن و روان ماندن استفاده می کند.