ویروس«کرونا» چیست؟
ویروس های کرونا، ویروس هایی هستند که اکثر افراد در طول زندگیشان به آن مبتلا می شوند. ویروس های انسانی کرونا معمولا منجر به بیماری های خفیف تا نیمه شدید شبکه تنفسی فوقانی می شوند.
ویروس های کرونا بخاطر تیغ های تاج مانند روی سطح آنها به این نام شناخته شده اند و سه زیر گروه اصلی برای ویروس های کورونا وجود دارد، با عنوان های«آلفا، بتا، گاما» و یک گروه چهارم که به تازگی بوجود آمده، با عنوان«دلتا».
ویروس های کرونا برای اولین بار در اواسط دهه 60 شناسایی شدند. پنج ویروس کورونا که می تواند افراد را مبتلا کند، عبارتند از: ویروس کورونای آلفا 229E، NL63 و ویروس کرونای بتا OC43، HKU1 و SARS-CAV. ویروس کورونا می تواند به سندرم تنفسی حاد منجر شود.
ویروس های کرونا ممکن است حیوانات را نیز مبتلا کند، اکثر این ویروس های کرونا معمولا تنها یک گونه جانور را مبتلا می کنند ازجمله میمون ها، گربه های هیمالیایی، سگ های راکون، گربه ها، سگ ها و جوندگان.
علائم و نشانه های بیماری کرونا
علائم سرما خوردگی و یا آنفلوانزا معمولا از دو تا چهار روز پس از عفونت ویروس کرونا اتفاق می افتد و معمولا خفیف است.
- عطسه کردن
- آبریزش بینی
- خستگی
- سرفه
- در موارد نادر، تب
- گلو درد
- و آسم را تشدید می کند.
بر خلاف رینوویروس، علت دیگر سرماخوردگی، ویروس کورونا انسانی در آزمایشگاه به آسانی قابل کشت نیست.
تشخیص ویروس کرونا
می توان تست های آزمایشگاهی را برای تایید اینکه آیا بیماری شما در اثر ویروس انسانی کرونا بوده یا خیر، انجام داد. هرچند، این تست ها همیشه استفاده نمی شود، زیرا افراد معمولا علائم بیماری خفیف را دارند، همچنین ممکن است انجام این آزمایش ها تنها به چند آزمایشگاه تخصصی محدود شود.
تست های آزمایشگاهی خاص ممکن است شامل موارد زیر باشد: ایزوله نمودن ویروس در کشت سلولی، آزمایش واکنش زنجیره ترکیب شده(PCR) که کاربردی تر و از لحاظ اقتصادی قابل دسترسی تر است، و آزمایش سرم شناسی برای آنتی بادی هایی برای ویروس های انسانی کورونا.
نمونه برداری از بینی و گلو بهترین انواع نمونه برداری برای شناسایی ویروس های انسانی کرونا شایع است. آزمایش سرم شناسی نیازمند جمع آوری نمونه های خونی است.
درمان های برای کنترل و کاهش بیماری کرونا
هیچ درمانی وجود ندارد، بنابراین درمان هایی که در این بخش از سلامت نمناک به آنها اشاره شده است شامل مراقبت از خود و داروهای بدون نسخه (OTC) است:
- استراحت.
- آب کافی بخورید.
- اجتناب از سیگار کشیدن و دود.
- برای کاهش درد و تب از استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن استفاده کنید.
- از دستگاه بخار استفاده کنید.
- ویروس مسئول می تواند با نمونه گیری از مایعات تنفسی مانند موکوس از بینی یا خون تشخیص داده شود.
پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
در حال حاضر واکسنی برای حفاظت از شما در برابر ابتلا به ویروس انسانی کرونا وجود ندارد. می توانید از طرق زیر، خطر ابتلای خود را کاهش دهید: دستها را چندین بار در طول روز با آب و صابون بشویید، به چشم ها، بینی و دهانتان دست نزنید، از تماس نزدیک با افراد مبتلا خودداری کنید. رعایت فاصله (حداقل یک متر) با فرد بیماری که سرفه می نماید. در پیشگیری از ابتلا به این بیماری مؤثر هستند.
سخن پایانی
اگر بیمار هستید، باید زیاد مایعات بنوشید، در خانه بمانید و استراحت کنید و اگر نگران علائم بیماریتان هستید، به مراکز درمانیتان مراجعه کنید.