چگونه بین درس وکار تعادل برقرار کنیم؟

دانشجویان زيادي ممکن است تصمیم بگیرند همزمان با درس خواندن کار هم بکنند و برقراری تعادل درس و کار ممکن است برای این عده قدری مشکل باشد. تفاوتی نمی کند شغل شما بعنوان یک دانشجوی تمام وقت یا پاره وقت باشد. بهرحال برقراری این تعادل به مهارت احتیاج خواهد داشت. بعضی ها این مهارت را دارند و بعضی ها هم احتیاج به راهنمايي بیشتری دارند.

 

 

در این مطلب نکته هایی را برای مدیریت بهتر زمان تقدیم حضور شما خواهیم کرد که مطمئنا بسیار موثر خواهند بود.

 

انگيزه خویش را برای برقراری تعادل بین درس و کار پیدا کنید

حتماً علت خوبی دارید که هم درس می خوانید و هم کار می کنید. ولی گاهی لازم است حتماً این دلیل را به خودتان بارها و بارها یادآوری کنید.

 

حتماً در اطراف شما اشخاص زيادي وجود دارند که مجبور نیستند مثل شما هم درس بخوانند و هم کار کنند. شاید مانند شما دچار فشارها و استرس های ناشی از پرکاری نباشند و یا شاید هم به شما حسادت می کنند. ولی به آن ها توجهی نکنید و با خودتان رو راست باشید. چرا شما هم مانند آن ها یک زندگی راحت تر را انتخاب نکردید؟

 

هدف شما هر چیزی میتواند باشد. شاید نمی خواهید زیر بار قرض و وام های دانشجویی بروید. شاید خانواده شما نمی تواند خرج تحصیل شما را بدهد. شاید هم شما مجبورید به خانواده خودتان از نظر مالی کمک کنید. ممکن است هدفی خيلي بزرگ در سر داشته باشید. هدف شما هر چیزی که باشد باید برایش بجنگید و تعادل درس و کار را برقرار کنید.

 

تعادل بین کار و درس,برقراری تعادل بین کار و درسبین درس و کارتان تعادل برقرار کنید

 

یک برنامه ی درسی و کاری تنظیم کنید و بر اساس برنامه پیش بروید

برنامه ریزی روزانه شیوه بسیار خوبی است برای اینکه بتوانید اولویت هایتان را پیدا کنید و ببینید چه قدر وقت لازم دارید که تمام کار های خویش را به انجام برسانید. هر چه قدر برنامه دقیقتر و جزیی تر نوشته شود، بیشتر ممکن است که به آن عمل کنید.

 

در ضمن مطمئن شوید که تمام ساعت های کاری و کلاسی، زمان های مطالعه و قرار های کاری و هر مورد پراهمیت ديگر را همراه با تاریخ دقیق آن یادداشت کنید. از این طريق میتوانید ببینید دقیقاً چه زمانی وقت ازاد دارید تا برای اوقات فراغت و زندگی اجتماعی خویش هم برنامه ریزی کنید. در پایان برای آسانی کار میتوانید هر وظیفه یا عملی را که باید انجام دهید با رنگ خاصی رنگ آمیزی کنید.

 

وقت های تلف شده را حذف کنید

سعی کنید کم تر در راه دانشگاه یا محل کار باشید. ممکن است ناچار شوید برخی از سرگرمی هایتان را تا آخر تحصیل حذف کنید یا کاهش دهید. کم تر پای تلفن بنشینید و کم تر فیلم و سریال ببینید. ممکن است حتی ناگزیر شوید ديگر بازي کامپیوتری انجام ندهید( البته تنها تا پایان تحصیل) یا شاید فرصت نکنید مطالعه اضافی داشته باشید. شاید ناچار شوید قید برخی از مهمانی ها و حتی آدم ها را بزنید. از همه مهمتر ممکن است ناچار شوید از رسانه های اجتماعی و دنیای مجازی چند وقتی وداع کنید.

 

تمامی این ها را شما تعيين می کنید. مقصود شما حتماً ارزش اینهمه ازخودگذشتگی را دارد.

 

به اندازه کافی بخوابید

به احتمال زیاد در خصوص فواید خواب بسیار شنیده اید، مزایایی مثل کاهش استرس، بهبود سیستم ایمنی بدن، بهبود روحیه و خلق و خوی و … دربرخی موارد حجم کاری بالا و افزایش استرس میتواند سبب بیخوابی شما شود، ولی اگر بتوانید ساعتهای عادی را برای خواب خویش در نظر بگیرید این استرس کم می شود. بدن شما در وضعیت خواب الودگی کارایی بالایی ندارد و امکان دارد وظایف و کارهای خویش را به سختی انجام دهید.

 

زمانی را بخود اختصاص دهید

برای تعادل بین کار و دانشگاه باید زمانی را بخود اختصاص دهید، فیلم ها و آهنگ های مورد علاقه تان را گوش دهید به سینما بروید و به زیبایی و پوست و موی خویش بیشتر اهمیت دهید. بنابراین غرق کردن خویش در کار و درس امکان دارد در بلند مدت شما را خسته نموده و انگيزه شما را از بین ببرد.

 

تعادل بین کار و درس,برقراری تعادل بین کار و درسچطور میتوان هم درس خواند هم کار کرد

 

کارها را الویت بندی کنید

شما باید برنامه ریزی خویش را به نحوی پیش ببرید که برای پروژه ها، امتحانات و دیگر رویدادهای کاری خویش زمان داشته باشید. ممکن است در بعضی از روزها بر اساس برنامه تان پیش نرود و تکالیف و پروژه ای از شما خواسته نشود در این بین میتوانید در زمان های خالی شده به مرور کارهای خویش بپردازید و این زمان را بعنوان جایزه صرف فیلم دیدن و دیگر کارهای خارج از برنامه نکنید.

 

چنانچه میخواهید کارها را به تأخیر بیندازید، این کار را به نحوی انجام دهید که کارایی داشته باشید.

 

خب در کل به تعویق انداختن کارها چیز خوبی نیست. ولی باید واقع بین باشیم. اکثر ما تمایل داریم کارها را به تأخیر بندازیم. ولی بهتر است این کار را به نحوی خوب انجام دهید. یعنی چه؟ بگذارید با مثالی این مورد را توضیح دهیم:

 

تصور کنید که یکشنبه است و شما باید تا پایان هفته برای یکی از کلاس های دانشگاه یک مقاله بنویسید. ولی اصلاً دست و دلتان به این کار نمیرود و مقاله باید تا اخر هفته آماده شود. طبیعتا شما تلاش می کنید نوشتن مقاله را تا دقیقه نود به تأخیر بیندازید. بهرحال شما این مقاله را خواهید نوشت. ولی اکنون که میخواهید آنرا به تأخیر بیندازید، بیایید وقتتان را صرف یک کار ديگر که باید انجام شود بکنید. به عنوان مثال درس ادبیات روز سه شنبه را بخوانید. منظور ما این است که کلا هیچ وقتی را هدر ندهید!

 

حد و مرز تعيين کنید!

درصورتی که اطرافیان از شما می خواهند کاری انجام دهید یا جایی بروید که اهمیت چندانی ندارد، ولی سبب می شود از تکالیف درسی و کاری خویش عقب بیافتید؛ به آنها نه بگویید. این یکی از ساده ترین راههای دوام اعتدال بین کار و درس شمرده می شود. یقیناً نمی توانید همه ی کار ها را با هم انجام دهید؛ بنابراین باید برای انجام کار ها حد و مرز های واقع بینانه داشته باشید.

 

در حوزه‌ ی درسی خویش کار پیدا کنید

درصورتی که بتوانید در حوزه‌ ی درسی خویش شغل پاره وقت پیدا کنید؛ به آسانی میتوانید بین درس و کارتان تعادل برقرار کنید. میتوانید از دانش و مهارتی که در دانشگاه آموختید، در حوزه‌ ی شغلی خویش بهره بگیرید؛ و همین طور مواردی که عملاً سرکار یاد می گیرید؛ درس تان را تقویت می کنند. از این طريق تجربه کسب می کنید و میتوانید به هم کلاسی های خویش کمک و نصیحت کنید و حین کار کردن و درس خواندن بیش تر به شما خوش می گذرد!