مکن است سخت باشد ولی باید حتما این کار را انجام دهید. داخل یخچال را نگاه کنید و هر چیزی که درحال فاسدشدن است یا هرچیزی که طی ۵ روز آینده آن را مصرف نخواهید کرد دور بریزید. مواد باقیمانده را در جای خنکی قرار دهید، روی آنها را با یخ بپوشانید و یخچالتان را از برق جدا کنید. موقع تمیز کردن، همهی قفسهها را پاک کنید، کشوها را بیرون بیاورید و در سینک، خیس کنید و تمام فضای زیر کشوها را تمیز کنید. دیوارهها و کف یخچال را هم فراموش نکنید.
۲. از شویندههای طبیعی و غیرشیمیایی استفاده کنید
بهتر است تا حد ممکن از مواد شیمیایی کمتری استفاده کنید. خوشبختانه تمیزکنندههای طبیعیای وجود دارد که میتوانید بهسادگی آنها را در خانه بسازید. نصف فنجان جوش شیرین را در آب گرم حل کنید و با آن تمام سطوح یخچال را بشویید. برای اینکه همهجای یخچال سفید و درخشان شود، میتوانید از ترکیب سرکهی سفید و آب هم استفاده کنید.
۳. بوی بد قفسهها را از بین ببرید
میتوانید برای جلوگیری از بوی بد یخچال، یک جعبه جوش شیرین در آن بگذارید و درِ آن را تا زمانیکه بوی بد از بین برود ببندید. همچنین میتوانید روی یک سینی، جوش شیرین بریزید تا تمام بوهای بدی را که بعد از تمیزکردن یخچال همچنان در آن باقی مانده، به خودش جذب کند. هر قدر سینی بزرگتر باشد، کار سریعتر انجام میشود. فقط حواستان باشد بعد از اتمام کار حتما جوششیرینها را دور بریزید. همچنین میتوانید نصف فنجان جوش شیرین را با یک قاشق غذاخوری وانیل مخلوط کنید تا بوهای تندتر و ماندگارتر را هم از بین ببرید. راههای دیگر استفاده از قهوهی خشک، سرکهی سفید، زغال چوب یا حتی یک کاسه جو است! میتوانید این مواد را در قفسههای مختلف بگذارید تا تمام بوها را به خودشان جذب کنند. در این حالت دمای یخچال را روی کمترین مقدار بگذارید و درِ یخچال را ببندید. طی چند روز، تمام بوها از بین میروند.
حالا که یخچال تمیز شده باید این کارها را انجام بدهید:
۴. غذاهای تازه را دمدست و جلوی دید بگذارید
اگر یادتان میرود میوهها و سبزیهای تازه را بهموقع مصرف کنید، آنها را در کشوها نگذارید! آنها را در قفسهی بالایی بگذارید تا با باز کردن درِ یخچال آنها را ببینید. اینطوری قبل از خرابشدن، آنها را مصرف کردهاید و از اسراف هم جلوگیری میکنید.
۵. از ظروفی استفاده کنید که داخل آنها هوا نفوذ نمیکند
باقیماندهی پیتزا را با ظرف مقواییاش داخل یخچال نگذارید، ساندویچ را با برگهی دورش در یخچال نگهداری نکنید و کاسههای سس و مواد دیگر را بهصورت سرباز داخل یخچال قرار ندهید. همهچیز را در ظروفی بگذارید که هوا به داخلشان نفوذ نکند. این کار علاوه بر اینکه باعث فاسدشدن دیرهنگام مواد غذایی میشود، از بو گرفتن یخچال هم جلوگیری میکند.
۶. روی غذاهای باقیمانده تاریخ بگذارید
این کار کمک میکند تا یادتان بماند که این دوشنبه پیتزا خوردید یا دوشنبهی پیش؛ به این ترتیب، میتوانید غذاخوردنتان را بهتر کنترل کنید. علاوهبراین میدانید که فلان غذا چند روز داخل یخچال مانده و باید آن را بخورید یا اینکه روانهی سطل زبالهاش کنید.