لبو یکی از مقوی ترین خوراکی های فصل پاییز است که سرشار از اسید فولیک ، پتاسیم و منیزیم است و به بهبود گردش خون کمک میکند.
یکی از روش های استفاده طولانی مدت از لبو ، تهیه مربای لبو است. برای تهیه مربای لبو بهتر است از لبوهای تازه ، سالم و محکم و بدون لک استفاده کنید.
اگر از لبو رنده شده برای تهیه استفاده میکنید باید مقدار آب را کمتر کنید و برای خوشرنگ ماندن مربا در تمام مراحل باید در قابلمه را باز بگذارید.
مربای لبو
مواد لازم مربای لبو
لبو | ۲ کیلو گرم |
شکر | ۱.۵ کیلوگرم |
وانیل | ۱ ق چای خوری |
پودر پکتین | ۱ ق چای خوری |
آب | به میزان لازم |
دستور تهیه مربای لبو
طرز تهیه مربای لبو
لبوا را پوست بگیرید ، قالب بزنید یا رنده کنید.
به ازای هر 1 پیمانه شکر ، 1 لیوان آب به قابلمه اضافه کرده روی حرارت بگذارید و نیم ساعت با حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود.
لبو را اضافه کنید و شعله را زیاد کنید و کف روی مربا را بگیرید.
سپس شعله را کم کنید و به مدت 35 – 40 دقیقه با حرارت ملایم بپزید.
اضافه کردن پودر پکتین باعث ایجاد غلظت و قوام در مربا می شود.
پودر را در یک لیوان آب سرد ریخته روی حرارت بخار آب حل کنید و به همراه وانیل به مربای لبو اضافه کرده و بعد از 5 دقیقه از روی حرارت بردارید.
نکات لازم برای تهیه مربای لبو
میتوانید به جای پودر پکتین از دانه به استفاده کنید. دانه به را بکوبید و 1 قاشق غذاخوری از آن را به مربا اضافه کنید.
به جای پودر پکتین میتوانید 1 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را در آب حل کرده به مربا اضافه کنید.
مربا لبو بعد از پخت کامل خوشرنگ تر و قرمز تر می شود.
برای خوشرنگ تر شدن مربا میتوانید از قابلمه روحی یا مسی استفاده نمایید.