شکل ساده تر و قدیمی تر کراکر در واقع همان نان های ترد مانند نان پیتا هستند. شاید برایتان جالب باشد که اولین کراکر توسط نانوایی که به دنبال پخت نانی باریک و ترد بود تهیه شد که برای ماندگاری بیشتر آن نمک را به این نان افزود. امروزه نان ترد و بیسکویت ساده ای که از آرد گندم تهیه شود، کراکر نام دارد. در این محصولات علاوه بر آرد کندم از نمک، پنیر، بذر کتان و یا سبزیجات معطر نیز استفاده می شود. در واقع این مواد اولیه یا از ابتدا به خمیر اضافه می شوند و یا قبل از قرار دادن آن در فر، روی خمیر پاشیده می شوند. بسته به این که از چه مواد اولیه ای در تهیه کراکر استفاده شود، انواع کراکر در طعم های مختلف وجود دارد و شما می توانید علاوه بر نان کراکر یا بیسکویت آن، این محصول را به شکل های متنوع تهیه کنید. بیسکویت کراکر گندمی ساده ترین نوع آن است که می توان آن را به همراه عسل و مربا به عنوان میان وعده ای سالم سرو کرد. همچنین می توانید آن را در کنار انواع دیپ و سس های مخصوص میل کنید. با افزودن این خانواده از بیسکویت های غلات در برنامه ی غذایی خود می توانید از مواد غذایی سالم و در عین حال مفید بهره مند شوید.
شکل ظاهری کراکرها غالبا به شکل مربع های ترد و نمکی است اما می توان آن را در اشکال و نمونه های دیگر نیز در فروشگاه ها یافت. اما نکته ی مهم که بیسکویت کراکر را از بیسکویت عادی متمایز می کند فرایند تولید آن است که برای بهبود کیفیت، بافت و طعم آن تخمیر می گردد. لذا استفاده از مخمر در خمیر کراکر تنها برای تولید گاز دی اکسید کربن و در نتیجه پوک شدن محصول نیست. بلکه افزودن مخمر سبب طعم بهتر محصول و تاثیر بیشتر روی گلوتن آن می گردد. امروزه تنوع کراکرها بیش از پیش شده است و می توانید علاوه بر بیسکویت کراکر نمکی ، بیسکویت کراکر پنیری که پرطرفدارترین نوع آن است و یا بیسکویت کراکر شکلاتی را نیز از فروشگاه ها تهیه کنید. در ادامه مواد اولیه برای طرز تهیه کراکر را به شما معرفی می کنیم تا بتوانید به راحتی در منزل کراکر درست کنید.
مواد اولیه کراکر
برخی افراد به اشتباه کراکت سیب زمینی را با نام کراکر سیب زمینی می شناسند در حالی که همان طور که پیش تر گفته شد ماده ی اصلی کراکر، آرد گندم است و نه سیب زمینی. اما اگرچه آرد گندم پایه ی اصلی بیسکویت کراکر را تشکیل میدهد، انتخاب نوع آن بسیار اهمیت دارد. آرد مورد استفاده باید دارای پروتئین زیاد و گلوتن کم و ضعیف باشد. زیرا در غیر این صورت بافت نان یا بیسکویت شما سفت شده و تردی خود را از دست می دهد. بهترین نوع آرد برای تهیه کراکر آردی با ۱۰-۱۱ درصد پروتئین و ۲۲-۲۴ درصد گلوتن است و می تواند بهترین کیفیت بیسکویت کراکر را به شما بدهد. ماده ی اولیه مهم دیگر، روغن و چربی است که در طرز تهیه بیسکویت کراکر از آن استفاده می کنید. غالبا برای تهیه کراکر با بهترین بافت و کیفیت از انواع روغن مقاوم به اکسیداسیون و هیدروژنه شده مانند روغن کانولا به میزان ۱۰ % استفاده می شود. ماده ی دیگری که در دو مرحله به مایه خمیر کراکر اضافه می شود، شیر یا آب است که حدود ۳۰ درصد وزن آرد باید از آن استفاده کنید. افزودن کربوهیدرات هایی مانند شکر در مرحله ی اولیه برای تضعیف آردهای قوی، بهبود رنگ و طعم محصول صورت می گیرد. اگر بخواهیم لیستی از مواد اولیه کراکر تهیه کنیم به شرح زیر خواهد بود:
۲ پیمانه آرد گندم ،۱ قاشق چایخوری بیکینگ پودر یا ¼ قاشق غذاخوری پودر خمیر مایه، ¼ قاشق چایخوری نمک، ¼ پیمانه روغن کانولا، نصف پیمانه عسل و نصف پیمانه شیر
طرز تهیه کراکر گندمی
قبل از هر چیز فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن کنید. آرد گندم، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. روغن، عسل و کمی از شیر را به مواد افزوده و خمیری درست کنید. خمیر را ورز داده، آن را داخل سلفون بپیچید و به آن کمی اجازه دهید تا در دمای محیط حجمش دو برابر شود. روی سطحی صاف آرد بپاشید و خمیر را پهن کنید به اندازه ای که حدود نیم سانتی متر شود. سپس آن را به شکل مربع های کوچک و یک اندازه ببرید ( می توانید با خرید قالب بیسکویت این کار را آسان تر کرده و یکدست خمیر را قالب بزنید). روی هر مربع را با استفاده از چنگال سورخ کنید تا پف نکند و ترد گردد. مقداری از شیر باقی مانده را با استفاده از قلمو روی خمیر بمالید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید، کراکرها را روی آن قرار دهید و حدود ۱۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا طلایی رنگ شوند. قبل از قرار دادن بیسکویت ها در فر می توانید روی آن نمک بپاشید و بعد پخته شدن می توانید آن را با پودر دارچین تزیین کنید. طرز تهیه بیسکویت کراکر نمکی به همین سادگی است و می توانید به راحتی آن را در منزل درست کنید.
اگرچه طرز تهیه بیسکویت کراکر نمکی آسان است اما باید به رعایت برخی نکات توجه کنید. از جمله این که قبل از استفاده از آرد آن را دو بار الک کنید. بعد از پخته شدن بیکویت ها حتما آن را روی توری فلزی خنک کننده ی کیک قرار دهید تا خنک شوند. اگر بیسکویت کراکر را از سینی فر جدا نکنید گرمای سینی باعث پخت بیشتر، عرق کردن بیکویت ها و نرم شدن آن ها می شود. استفاده از خوراکی های تزیینی متنوع برای روی بیسکویت کراکر این امکان را به شما می دهد که کراکر کنجدی ، نمکی و با پاشیدن سبزیجات معطر حتی کراکر سبزیجات درست کنید و آن را به عنوان صبحانه یا میان وعده میل نمایید.