طرز تهیه فلافل لبنانی

شاید ساکنان کشورهای عربی قبل از ما ایرانی‌ها فلافل را سر سفره‌شان برده باشند، اما این روزها نام فلافل با شهرهای جنوبی ایران گره خورده است. آماده کردن این غذای گیاهی که فلفل فراوانش به آن طعمی خاص و خوشایند داده است، ساده‌تر از چیزی است که همیشه فکر می‌کردید. ما در این مطلب طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزه به شیوه عرب‌ها را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه فلافل لبنانی، برای ۴ نفر

نخود پخته چرخ کرده، ۱ لیوان

باقلای پخته چرخ کرده، ۱ لیوان

گشنیز و جعفری خرد شده، ۳ قاشق سر پر غذاخوری

سیر رنده شده، ۱ قاشق مربا خوری

آرد گندم، ۲ قاشق غذاخوری

پیاز رنده شده (ترجیحا قرمز)، ۱ قاشق غذاخوری

بیکینگ‌پودر، ۱ قاشق مربا خوری

نمک و فلفل، به میزان لازم

پودر زیره سبز، ۱ قاشق غذاخوری

پودر تخم گشنیز، ۱ قاشق غذاخوری

ارده، ۱ فنجان

آب لیمو ترش، ۱ فنجان

طرز تهیه فلافل لبنانی

ابتدا نخود و باقلا را در غذاساز کاملا له و ترکیب می‌کنیم.

سیر، پیاز، جعفری، گشنیز، آرد،  بیکینگ پودر و ادویه‌ها را در یک ظرف جداگانه با هم مخلوط می‌کنیم.

همه مواد را با نخود و باقلا ترکیب می‌کنیم تا کاملا یک دست شوند. اگر در این مرحله کمی مواد خشک شدند می‌توانید کمی آب اضافه کنید.

روغن را داخل تابه بریزید و داغ کنید. توجه کنید روغن باید به میزانی باشد که فلافل‌ها در آن کاملا غوطه‌ور شوند.

با فلافل‌ساز دستی گلوله‌های فلافل را بسازید و داخل روغن بیاندازید. اگر فلافل‌ساز ندارید می‌توانید به وسیله انگشتانتان آنها را گلوله کنید.

بعد از سرخ کردن فلافل‌ها آنها را از روغن خارج کنید.

برای آماده کردن سس فلافل، ارده و آب لیمو‌ترش را با هم ترکیب کنید تا یک مایع یک‌ دست حاصل شود.

فلافل شما حاضر است. می‌توانید آن را در نان پیتا بپیچید و یا طبق رسم رایج در ایران، از نان باگت برای ساندویچ کردنش استفاده کنید.

 

نوش جان