درختچه فلفل ، گیاهی بالا رونده است که به صورت خودرو در کشور هند رشد می کند. گل های آن سفید و به شکل سنبله است و میوه های آن حالت خوشه ای دارند و از خود کوچکتر هستند. میوه درختچه فلفل در ابتدا سبز رنگ است و بعد از رسیدن به رنگ قرمز تیره دیده می شود.
تفاوت فلفل سیاه و فلفل سفید
تفاوت فلفل سیاه و فلفل سفید
فلفل سفید و فلفل سیاه هر دو میوه گیاه فلفل ( به انگلیسی : Piper Nigrum ) هستند ولی روش پردازش کاملا متفاوتی دارند.
فلفل سیاه میوه نرسیده گیاه فلفل است که رنگی سبز دارد و در افتاب خشک می شود و این فرایند باعث سیاه شدن لایه بیرونی فلفل سیاه می شود.
فلفل سفیده میوه کاملا رسیده گیاه فلفل است که به رنگ قرمز تیره در آمده . دانه های رسیده فلفل را15 روز در آب می گذارند و سپس پوستش را جدا می کنند و تا مغز دانه ها نمایان شود و سپس در آفتاب خشکش می کنند و در طری این فرایند مغز دانه فلفل به رنگ سفید و سفید متمایل به زرد در می آید.
فلفل سیاه عطری تند و طعمی خاکی دارد و فلفل سفید عطر و طعم تندی دارد. به طور کلی فلفل سیاه عطر ملایم تری نسبت به فلفل سفید دارد.
در پخت بیشتر غذاهای بین المللی از فلفل سیاه استفاده می شود ولی در غذاهای چینی ، تایلندی و فرانسوی بیشتر از تندی فلفل سفید برای تقویت طعم غذاها استفاده می شود.
لایه بیرونی فلفل سیاه دست نخورده است بنابراین نطعم گل و چوب به این ادویه می دهد ولی به دلیل جدا کردن لایه بیرونی فلفل سفید ، بیشتر بوی قارچی در حین تخمیر گرفته است.
از آنجا که گیاه مادر فلفل سیاه و فلفل سفید یکی است بنابراین خواص مشابهی دارند و سرشار از ویتامین های A ، K و C هستند.
درختچه های فلفل سفید
خواص دارویی فلفل سفید
فلفل سفید دارای ارزش دارویی بسیار بالایی در طب سنتی چین و آیرودا است و برای درد و ورم مفاصل ، مالاریا ، یبوست ، احتقان بینی ، مسمومیت غذایی ، حالت تهوع و وبا مورد استفاده قرار می گیرد.
آلرژی زایی کمتر
از آنجایی که فلفل سیاه کل میوه است و فلفل سفید فقط بذر گیاه است ، کسانی که نسبت به فلفل آلرژی دارند ، نسبت به فلفل سفید واکنش آلرژیک کمتری نشان می دهند.
ماندگاری فلفل سفید
فلفل سفید ماندگاری بسیار کمی دارد . شما می توانید فلفل سیاه را بدون این که طعم و عطر آن خراب شود تا مدتها در آشپزخانه نگهداری نمایید ولی فلفل سفید بعد از مدتی دچار پوسیدگی شده و طعمش تلخ می شود.
میوه های درختچه فلفل سفید
ارزش غذایی فلفل سفید
فلفل سفید بدون سدیم است بنابراین برای بیماری فشار خون مفید است.
هر 100 گرم فلفل سفید حاوی 23 درصد کربوهیدرات و 20 – 26 کالری می باشد.
کالری | 20 |
چربی | 0٫2 گرم |
سدیم | 3 میلی گرم |
پتاسیم | 175 میلی گرم |
کربوهیدرات | 4٫6 گرم |
پروتئین | 0٫9 گرم |
ویتامین A | 7٪ |
کلسیم | 0٫1% |
ویتامین C | 134٪ |
آهن | 1٪ |
ویتامین B-6 | 10٪ |
منیزیم | 2٪ |
فلفل سفید دارای 35 درصد ویتامین ث و 26 درصد کلسیم و منگنز فراوان است.
اسانس تند فلفل سفید باعث افزایش متابولیسم بدن می شود.
سلنیوم موجود در فلفل سفید برای بهبود هورمون های جنسی مردانه و ناتوانی جنسی مفید است.
مقدار زیاد روی در فلفل سفید باعث افزایش تعداد و بهبود حرکت اسپرم ، افزایش تراکم عضلات و بهبود رشد مو می شود.
خواص فلفل سفید
خواص فلفل سفید
فلفل سفید سرشار از آنتی اکسیدان های مفید برای بدن ا ست ، استفاده از فلفل سفید در رژیم غذایی علاوه بر خواص بسیار مفیدی که برای سلامت دارد مانع از ایجاد چین و چروک زودرس پوستی و لکه های پیری شده و شما را برای مدتی طولانی تر جوان و زیبا نگه می دارد.
تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با سرطان
چاشنی های تند مانند فلفل به دلیل تقویت سیستم ایمنی بسیار پرطرفدار هستند.
کپسایسین که عامل تندی طعم فلفل است توانایی کشتن بعضی از سلول های سرطانی به خصوص سرطان پروستات را دارد.
گفته می شود که استفاده از پودر فلفل سفید روی پوست می تواند باعث از بین رفتن اثر مخرب اشعه ماورا بنفش روی پوست شده و از سرطان پوست پیشگیری کند.