کیک های بدون بیکینگ پودر
معمولا برای پف کردن کیک از بکینگ پودر استفاده می شود ولی در صورتی که یکینگ پودر در دسترس نداشته باشید می توانید به سادگی و با روش های جایگزین کیک بدون بکینگ پودر و همزن یا کیک بدون بکینگ پودر و شیر را تهیه کنید که در ادامه مقاله انواع روش ها و انوای جایگزین ها را به شما آموزش می دهیم .
مواد لازم کیک بدون بکینگ پودر و وانیل و فر
برای 5 نفر
زمان آماده سازی : 10 دقیقه
زمان پخت 45 دقیقه
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر | ۳/۴ لیوان |
آرد | ۱ لیوان |
گلاب | ۳ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر و وانیل و فر
طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر و وانیل و فر
این کیک بدون بکینگ پودر و فر و به سادگی تهیه می شود.
تمام مواد را از 2 ساعت قبل بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد.
کف قابلمه 17 سانتی را با روغن چرب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و درش را بگذارید تا مایع کیک آماده شوید.
تخم مرغ و شکر را به مدت 5 دقیقه با دور تند همزن ، بزنید و گلاب را اضافه کرده مخلوط کنید.
آرد الک شده را کم کم به مایع اضافه کرده و با لیسک به حالت دورانی به خورد مواد بدهید. مراقب باشید که اضافه کرده یکباره آرد باعث از بین رفتن پف تخم مرغ می شود.
مایع کیک را به سرعت داخل قابلمه بریزید و درش را بگذارید و 40 دقیقه روی شعله پخش کن مثل برنج دم بگذارید.
تا نیم ساعت اول در قابلمه را باز نکنید که پف کیک نخوابد .
کیک بدون بکینگ پودر و فر خانگی شما به همین سادگی آماده شد.
مواد لازم کیک بدون بکینگ پودر با شیر
آرد | ۲۳۶ گرم (۲ لیوان دسته دار) |
شکر | ۲۳۶ گرم (۱ و ۱/۴ لیوان دسته دار) |
تخم مرغ | ۳ عدد |
روغن مایع یا جامد آب شده | ۳-۴ قاشق غذاخوری |
شیر | ۷۸ گرم (یک سوم لیوان دسته دار) |
سرکه یا آبلیمو | یک قاشق مربا خوری |
نمک | یک قاشق چای خوری سرخالی |
وانیل | نصف قاشق چای خوری (اگر وانیل ندارید از جایگزین های وانیل استفاده کنید.) |
پودر هل | نصف قاشق چای خوری (دلخواه) |
طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر با شیر
طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر با شیر
تمام مواد را از 2 ساعت قبل بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسند.
آرد را 3 بار الک کنید و نمک را به آن اضافه نمایید.
قالب را چرب و آرد پاشی کنید.
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید.
سفیده و سرکه را با دور تند همزن بزنید و بعد از 1 دقیقه یک چهارم شکر را اضافه کنید و آن قدر هم بزنید که جای پره همزن روی سفیده بماند. حرکت همزن در تمام طول کار باید در یک جهت باشد.
بقیه شکرو پودر هل را به زرده ها اضافه کرده و 2 دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
شیر و روغن را به زرده ها اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
آرد را در 4 – 5 مرحله به زرده ها اضافه کنید و با لیسک در یک جهت و به آرامی و حالت دورانی به خورد مواد بدهید.
سفیده تخم مرغ را در 2 – 3 مرحله اضافه کرده و به حالت دورانی با لیسک به خورد مواد بدهید تا پف مواد نخوابد.
برای این که کیکتان به خوبی پف کند نیازی نیست بافت نهایی کاملا یکدست شود و بهتر است اجازه دهید رنگ خمیرتان به حالت ابر و بادی باقی بماند و سفیده ها در ترکیب اصلی نمایان باشند.
مواد را داخل قالب ریخته و در فری که از قبل با دمای 185 درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت 50 دقیقه تا 1 ساعت قرار دید.
در 40 دقیقه اول پخت به هیچ عنوان در فر را باز نکنید که پف کیک از بین نرود.
بعد از پخت کیک را از فر خارج نکنید و شعله را خاموش کنید و اجازده دهید کیک به مدت 5 دقیقه در فر با در نیمه باز بماند تا کیک کم کم خنک شود و شوک حرارتی به کیک وارد نشود و پف کیکتان نخوابد .
بعد از بیرون آوردن کیک از فر واز قالب ، کیک را روی توری قرار دهید تا کاملا خنک شود.
در صورتی که میخواهید کیک شکلاتی بدون بکینگ پودر درست کنید میتوانید 3 قاشق از آرد را با کاکائو جایگزین نمایید و سپس الک کنید.
مواد لازم کیک بدون بکینگ پودر و وانیل با پف زیاد
تخم مرغ (زرده و سفیده جدا ) | 3 عدد |
آرد کیک | 90 گرم |
روغن مایع | 30 گرم |
شیر | 30 گرم |
رنده پوست لیموترش | 1 ق.چ |
پودر چای ماسالا یا پودر هل | به دلخواه |
نمک | به مقدار خیلی کم |
طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر و وانیل با پف زیاد
تمام مواد را بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسند.
فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
قالب گرد 15 سانتی را چرب کنید و کف و دیواره هایش را با کاغذ روغنی بپوشانید.
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید.
رنده پوست لیموترش را و نمک را به زرده ها اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود و کنار بگذارید. می توانید به جای رنده پوست لیموترش از چای ماسالا یا پودر هل یا ترکیب هر سه استفاده نمایید. در صورتی که از پودر چای ماسالا به صورت ترکیبی با سایر مواد میخواهید استفاده کنید بهتر است که پودر چای ماسالا را به آرد اضافه کنید.
سفیده های تخم مرغ را به مدت 5 – 6 دقیقه هم بزنید و سپس حین هم زدن شکر را در 3 مرحله اضافه کنید به قدری هم بزنید که کاملا پف کند و در صورتی که کاسه را برگردانید ، حرکت نکند.
زرده را به سفید اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
آرد را 3 بار الک کنید و روی مایع بریزید و به آرامی با لیسک از پایین به بالا به صورت دورانی به خورد مواد بدهید تا جایی که آرد به چشم نخورد.
روغن و شیر را مخلوط کرده و مقدار کمی از مایع کیک را به آن ها اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود حالا این مخلوط را به مایع اصلی اضافه کرده و فقط در حد مخلوط شدن به آرامی هم بزنید که هوای داخل مواد خارج نشود.
مایع کیک را درون قالب بریزید و به مدت 30 دقیقه در فر بگذارید تا بپزد و رویش طلایی شود.
در این مرحله با خلال دندان وسط کیک بزنید اگر خمیری به آن نچسبید میتوانید کیک را از فر بیرون بیاورید.