طرز تهیه خورش بلدرچین مجلسی با سس پرتقال به دو روش است. برخی خورش بلدرچین را در فر طبخ میکنند و برخی دیگر بدون فر. در اینجا طرز تهیه خورش بلدرچین به دو روش را آموزش میدهیم.
مواد لازم تهیه خورشت بلدرچین
بلدرچین: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
کره: ۵۰ گرم
آب لیمو ترش: ۱ قاشق
رزماری و زعفران: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
فلفل دلمهای و جعفری: به مقدار لازم
آب پرتقال: یک و نیم لیوان دستهدار فرانسوی
نشاسته ذرت: ۱ قاشق سوپ خوری
کره برای سس پرتقال: ۲۰ گرم
طرز تهیه
در مرحله اول از طرز تهیه خورش بلدرچین با سس پرتقال، از ادویه شروع میکنیم.
در این مرحله ابتدا سیر و پیاز را رنده میکنیم.
بعد از آن فلفل دلمهای را خرد میکنیم. کمی آب لیمو ترش و رزماری به فلفل دلمهای خرد شده اضافه میکنیم.
زعفران را دم میکنیم. حالا لازم است تا همه این مواد را با هم مخلوط کنیم. بعد از مخلوط کردن مواد، بلدرچینها را به مخلوط آماده شده اضافه میکنیم.
پس از آن ظرف را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال نگه میداریم. این کار برای آن است که مواد تهیه شده به همراه ادویهها به خورد بلدرچین بروند.
در مرحله دوم از طرز تهیه خورشت بلدرچین با سس پرتقال، باید کف سینی فر را آماده کنیم.
در این مرحله کمی فلفل دلمهای و کمی پیاز بر روی سینی فر میریزیم. بلدرچینها را با مقداری کره ذوب شده آغشته میکنیم. پس از آن بلدرچینها را در سینی فر قرار میدهیم.
لازم است تا بلدرچینها حداقل به مدت ۳۵ دقیقه در فر قرار بگیرند. سینی را در طبقه وسط فر قرار میدهیم. در این ۳۵ دقیقه باید بلدرچینها را حداقل دو بار زیر و رو کنیم.
در مرحله آخر از طرز تهیه خورش بلدرچین باید سس پرتقال را آماده کنیم. در این مرحله برای تهیه سس پرتقال ابتدا کره را در ماهیتابه ذوب میکنیم. سپس نشاسته ذرت را به آن اضافه میکنیم. بعد از آن بلافاصله آب پرتقال سرد را به مواد اضافه میکنیم.
مواد را آنقدر هم میزنیم تا روی حرارت غلیظ شوند. در این مرحله کمی آب لیموترش و نمک هم به مخلوط خود اضافه میکنیم. سس پرتقال هم آماده است.
بلدرچینها را از فر در آورده و در دیس سرو قرار میدهیم. حالا سس پرتقال را هم به بلدرچینها اضافه میکنیم. خورش بلدرچین با سس پرتقال آماده سرو است.
طرز تهیه خورش بلدرچین مجلسی با سس پرتقال در مایکروفر بسیار ساده است. حالا شما میتوانید این خورش را به همراه برنج و یا پوره سیبزمینی سرو کنید.
طرز تهیه خورش بلدرچین با سس پرتقال بدون فر
مواد لازم تهیه خورشت بلدرچین
بلدرچین: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد
آب پرتقال: یک و نیم لیوان دستهدار
نشاسته: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۱۰۰ گرم
پرتقال: ۲ عدد
آب و روغن: به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
در مرحله اول از طرز تهیه خورش بلدرچین با سس پرتقال، لازم است تا بلدرچینها پخته شوند.
برای این کار ابتدا بلدرچینها را درون ظرفی ریخته، کمی آب میریزیم و روی شعله گاز قرار میدهیم.
پس از آنکه بلدرچینها پخته شدند، آنها را از آب خارج میکنیم.
در مرحله دوم، پیاز را رنده میکنیم. آن را درون ماهیتابه ریخته و سرخ میکنیم. پس از سرخ شدن پیاز بلدرچینهایی که در آب پخته شدهاند را به پیاز داغ اضافه میکنیم.
بلدرچینها را در ماهیتابه تفت میدهیم تا زمانی که کاملا رنگ طلایی به خود بگیرند.
سپس زردچوبه، نمک و فلفل را به بلدرچینهای داخل ماهیتابه اضافه میکنیم. پس از آن بلدرچینها را حدود ۵ دقیقه در ماهیتابه به همراه ادویههای اضافه شده تفت میدهیم.
مقدار بسیار کمی، در حد دو سوم لیوان دستهدار فرانسوی آب روی بلدرچینها در ماهیتابه میریزیم و مخلوط داخل ماهیتابه را حرارت میدهیم.
در آخرین مرحله از طرز تهیه خورش بلدرچین با سس پرتقال، نوبت به آماده کردن سس پرتقال میرسد. آب پرتقال را با نشاسته ذرت ترکیب میکنیم.
سپس آن را روی حرارت قرار میدهیم و به مدت ۱۰ دقیقه تا یک ربع بر روی حرارت ملایم هم میزنیم.
بعد از آن شکر را داخل مخلوط آب پرتقال و نشاسته میریزیم. آنقدر هم میزنیم تا مخلوط ما کاملا غلیظ شود.
در این مرحله، سس پرتقال را داخل ماهیتابهای که بلدرچینها در آن تفت داده شدهاند، میریزیم. پنج دقیقه زمان میدهیم تا سس پرتقال به خورد بلدرچینهای داخل ماهیتابه برود.
در این مرحله زمانی که سس پرتقال را بر روی بلدرچینها ریختیم، پرتقالهای پوست کنده شده را به مخلوط اضافه میکنیم. این کار را در ۲ دقیقه آخر مرحله پخت انجام میدهیم.
سس پرتقال در ۵ دقیقه آخری که با بلدرچینها در حال پختن است، کاملاً به خورد بلدرچین میرود. همین باعث میشود تا بلدرچینها طعم غلیظ پرتقال را به خود بگیرند. شما میتوانید خورش بلدرچین مجلسی با سس پرتقال را به همراه پوره سیب زمینی و یا دیس سبزیجات هم مصرف کنید.
طرز تهیه خورش بلدرچین به روشهای مختلفی است؛ مثل خورش فسنجون با بلدرچین یا خورش بلدرچین شکم پر. اما تهیه آن با سس پرتقال علاوه بر اینکه این غذا را به یک غذای مجلسی تبدیل میکند طعم بسیار خوبی هم به آن میدهد.