چه عاملی باعث نرمی و يا لزج شدن تركيبات در ترشی می شود؟
اغلب اين عمل توسط آنزيم های فعال اتفاق می افتد، همچنين مخمرها يا كپک ها هم می توانند عامل آن باشند؛ آنزيم های نرم كننده از طريق خيار می توانند وارد شوند. همین طور آب نمک رقيق سبب فعال ماندن آنزيم ها در ترشی می شود.
قرار دادن ته خيار در ترشی هم به ورود آنزیم ها کمک می کند. آنزيم های مخمری صنعتی هم می توانند باعث نرم شدن تركيبات شوند. لايه سطحی مخمرها كه در ترشی به دليل استفاده نامناسب از آب نمک، به وجود می آید نيز می تواند عامل نرم شدن در تركيبات ترشی شود.
آنزيم های اين مخمرها می توانند مواد پكتيكی در خيار و ساير تركيبات را هيدروليز كنند و باعث نرم شدن بافت آنها شوند. به همين دليل بايد لايه سطحی ترشی را روزانه دور بریزید تا از گسترش اين لايه در سطح ترشی جلوگيری شود و مانع نرم و لغزنده شدن بافت تركيبات در تهيه ترشی شود.
علت نرم شدن ترشی هفت بیجار و یا ترشی مخلوط و دیگر ترشیجات چیست؟
یک دلیل جوشاندن زیاد مواد ترشی است. ترشی که مواد آن را می پزید زودتر می رسند و باید سریعتر مصرف شوند.
دلیل دیگر نرم شدن ترشی قرار دادن ترشی در مکانی گرم است، گرم بودن مکان قرار دادن ترشی، مواد آن را نرم می کند. و رنگ ترشی تغییر می کند و با گذشت زمان مواد ترشی لزج می شود.
علت نرم شدن مواد ترشی به میزان پختن مواد و نگهداری ترشی بستگی دارد
علت خراب شدن ترشی چیست؟
بهترین ظروف برای نگهداری ترشی ظروف شیشه ای هستند. برای اینکه بتوانید ترشی را به مدت بیشتری و بدون تغییر نگهداری کنید. آن ها را داخل ظروف شیشه ای نگهداری کنید. البته در اکثر فروشگاه ها ترشی را در ظروف پلاستیکی می فروشند. که این ها موردی ندارند اما به محض خرید و باز کردن درب آن ها، ترشی را داخل ظروف شیشه ای بریزید.
برای اینکه ترشی شما زود خراب نشود. به محض باز کردن درب ظرف ترشی، آن را داخل یخچال نگهداری کنید. نگهداری ترشی در یخچال باعث ماندگاری بیشتر آن می شود.
همیشه به اندازه ی مصرف تان از ترشی بردارید و باقیمانده ی آن را به ظرف ترشی برنگردانید این باعث کپک زدن و خراب شدن ترشی شما می شود.
برای ماندگاری بالای ترشی، برای برداشتن ترشی از ظرف، از قاشق یا ملاقه ی تمیز و خشک کمک بگیرید.
دقت کنید مواد ترشی باید کاملا با سرکه پوشانده شده باشند. در غیر اینصورت مواد آن پژمرده و خشک می شوند و زود خراب می شوند.
هنگام استفاده از سبزی ها در ترشی باید آن ها بدون آب باشند.
علت گازدار شدن ترشی ها چیست؟
علت گازدار شدن سیر ترشی و دیگر ترشی ها وجود اسید داخل سرکه و قرار دادن آن در ظرف پلاستیکی و نگهداری آن در محیطی گرم سبب گاز دار شدن ترشی ها می شود. برای جلوگیری از این مشکل، همانطور که در بالا به آن اشاره شد باید ترشی ها را در ظروف شیشه ای، در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید.
محل نگهداری ترشی آلبالو: ترشی آلبالو را در جای خنک قرار دهید و به آن به مدت 5 تا 12 روز فرصت دهید تا آماده شود.
محل نگهداری سیر ترشی: سیر ترشی را هم مانند دیگر ترشی ها باید در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید. لازم به نگهداری آن در یخچال نیست. سیر ترشی زمان زیادی می برد که برسد.
* برای نگهداری ترشی باید درب شیشه کامل و محکم بسته شود تا هوایی به داخل آن نفوذ نکند.
برای نگهداری ترشی باید درب شیشه کامل و محکم بسته شود
علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟
– علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است.
– با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود.
– بهتر است در شیوه خانگی، ترشیهایی بدون افزودن نمک تهیه شود.
– به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند.